"Een belediging voor het volk dat Promes een Oranje-shirt draagt"

21 juni 2021 – Johan Derksen vindt het belachelijk dat Quincy Promes maandagavond in actie is gekomen voor het Nederlands elftal. Als de vaste tafelgast van Veronica Inside op de stoel van bondscoach Frank de Boer zou zitten, dan zou de 29-jarige Promes helemaal geen deel uitmaken van de Nederlandse EK-selectie.

"Een belediging voor het volk dat Promes een Oranje-shirt draagt"

"Ik vind het een belediging voor het hele Nederlandse volk dat die Promes een Oranje-shirt draagt", zegt Derksen maandagavond bij Veronica Inside. "Dat heeft alles te maken met de zaak natuurlijk, dat bedoel je", vult presentator Wilfred Genee hem aan. "Dan kan hij wel zeggen dat hij onschuldig is. En je bent onschuldig in dit land totdat je veroordeeld bent, maar de berichten die uit de misdaadhoek komen, van de mensen die daar verstand van hebben, die spreken boekdelen", gaat Derksen verder.

Promes kwam tegen Noord-Macedonië als vervanger van Donyell Malen binnen de lijnen. Als invaller kreeg hij ruim twintig minuten speeltijd. In aanloop naar het EK was het onrustig rondom de aanvaller van Spartak Moskou. Dat had allemaal te maken met de zaak waarin hij verdachte is. In december vorig jaar werd Promes aangehouden op verdenkingen van betrokkenheid bij een steekpartij.

De man die door Promes zou zijn neergestoken is de neef van de aanvaller. In een interview in De Telegraaf gaf het slachtoffer onlangs aan dat het hem pijn doet dat Promes zijn betrokkenheid nog altijd ontkent. "Er is zoveel bewijs, ook van ooggetuigen. Ik probeer me te focussen op mijn herstel en de toekomst en daar kan ik zijn fabeltjes en arrogante houding niet bij hebben", zei hij.

Oranje

gerelateerd