Denen overleven poule na zinderende apotheose alsnog

21 juni 2021, 22:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Denemarken heeft in de laatste groepswedstrijd de tweede plaats van Rusland overgenomen. In een wedstrijd vol emotie eindigde de stand in het voordeel van de Denen: 1-4. Door de overwinning van België is Denemarken erin geslaagd om als nummer twee door te gaan naar de volgende ronde, waarin Wales de tegenstander is. Voor Rusland is het over en uit.

Bij aanvang van de wedstrijd stonden de Denen nog onderaan met nul punten. Op dit EK gaat onderling resultaat echter boven het doelsaldo en dus was er nog hoop. De tegenstander, Rusland, stond op de tweede plaats met drie punten. Reden genoeg voor de Denen om erbovenop te knallen.

De 20-jarige Deen kreeg de bal ter hoogte van de tweede lijn in bezit, legde de bal klaar voor zijn rechter en schoot met een geplaatst schot de 0-1 binnen. Het was alweer zijn derde doelpunt in vijf interlands tijd. Matvey Safonov ging niet vrijuit bij dit doelpunt, aangezien de doelman wat ver voor zijn doel stond. Voor de Denen was het uitstekend nieuws, want het bracht ze virtueel naar de derde plek. Rusland zakte virtueel naar de vierde plaats.

De Russen moesten er na rust dus een schepje bovenop doen, maar de Denen gingen vrolijk verder met waar ze in de laatste fase van de eerste helft mee bezig waren: de wedstrijd domineren. Roman Zobnin hielp de Denen nog een handje door zonder te kijken de bal terug te spelen naar zijn doelman, maar Poulsen stond daar nog. Hij nam de bal aan en pakte het cadeautje volledig uit.

Maar zoals al eerder aangegeven was deze wedstrijd een emotionele rollercoaster. België kwam weer op voorsprong en nota bene centrale verdediger Andreas Christensen knalde de 1-3 binnen met een heuse kanonskogel. Het was de nekslag voor Rusland, die twee minuten later nog een doelpunt moest incasseren. Maehle bekroonde zijn wedstrijd en liet zien waar deze wedstrijd allemaal om draaide: winnen voor Christian Eriksen.

En dat is gelukt. Door de 1-4 overwinning werd dit een ware sprookjesavond voor de Denen, die zich kunnen gaan opmaken voor de knock-outfase. Ze zullen het zaterdag in Amsterdam gaan opnemen tegen Wales.

Man of the match: Joakim Maehle

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen