Hoe het ongeslagen Oranje de jacht opent op Portugal

22 juni 2021 – Het Nederlands elftal won maandagavond ook zijn derde groepswedstrijd op het EK en zette daarmee een mooie serie voort. Oranje is nu namelijk tien wedstrijden op rij ongeslagen op een eindtoernooi. De manschappen van bondscoach Frank de Boer hopen een recente prestatie van Portugal te verbeteren.

Hoe het ongeslagen Oranje de jacht opent op Portugal

De Portugezen bleven tussen 2014 en 2018 namelijk liefst twaalf duels op rij ongeslagen. Oranje staat na de overwinningen op Oekraïne (3-2), Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië (3-0) inmiddels op tien wedstrijden. Voor die andere zeven duels moeten we echter wel een stukje terug in de tijd. Op het EK van 2016 in Frankrijk en het WK van 2018 in Rusland was Oranje niet van de partij.

Op het WK van 2018 in Brazilië was Oranje met bondscoach Louis van Gaal een harde noot om te kraken. Op Braziliaanse bodem werkte Oranje zeven wedstrijd af en werd er niet een keer verloren. Spanje (5-1), Australië (3-2), Chili (2-0), Mexico (2-1) en Brazilië (3-0) werden op een nederlaag getrakteerd. Tussendoor werden er strafschoppen genomen tegen Costa Rica en Argentinië (beiden 0-0). De Argentijnen namen die beter, maar toch telt het als gelijkspel.

Oranje kan komende zondag op elf ongeslagen wedstrijden komen als het de achtste finale van het EK overleeft. De kans is groot dat er in Boedapest uitgerekend tegen angstgegner Portugal gespeeld zal worden, al is dat nog niet helemaal zeker. De eventuele tegenstanders in de kwartfinale zijn wel al bekend. Oranje neemt het bij een overwinning namelijk op tegen Wales of Denemarken.

Oranje

gerelateerd