Argentijnen met recordinternational Messi naar kwartfinales Copa

22 juni 2021, 08:30

Het Argentijnse voetbalelftal heeft zich al na drie groepswedstrijden verzekerd van een plekje in de kwartfinales van de Copa América. De ploeg van aanvoerder Lionel Messi won in Brasilia met 1-0 van Paraguay. Messi speelde zijn 147e interland en kwam zo op gelijke hoogte met Javier Mascherano.

De 33-jarige Messi heeft dus nog een wedstrijd nodig om Mascherano achter zich te laten. Dat duel gaat er hoe dan ook nog komen op de Copa América. Dinsdag speelt Argentinië namelijk nog in de groepsfase tegen Bolivia. Daarna wacht na de gewonnen wedstrijd tegen Paraguay nog de kwartfinale. Messi zal hopen dit toernooi de 150 interlands nog te halen.

Tegen Paraguay maakten Messi en zijn ploeggenoten er zeker geen spektakel van. Op Braziliaanse bodem werd het enige doelpunt gemaakt na tien minuten spelen. Na een pass van Messi werd een voorzet van Ángel Di María binnengewerkt door Alejandro Gómez. Paraguay was daarna de betere ploeg, maar het lukte ze niet om dat om te zetten in een gelijkmaker.

De Argentijnen zijn zodoende al zeker van de kwartfinales. In groep A hopen Chili, Paraguay, Uruguay en Bolivia dat ook nog te bereiken. Alleen de nummer vijf van de groep is uitgeschakeld. Groep B bestaat op de Copa América uit Brazilië, Colombia, Peru, Venezuela en Ecuador. Alleen de Brazilianen pakten door nog de volle buit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen