Gravenberch eerlijk over 'slordig' basisdebuut in Oranje

22 juni 2021 – Het Nederlands elftal zette maandagavond Noord-Macedonië vrij eenvoudig opzij met een 0-3 zege. Door de overwinning blijft Oranje ongeslagen op het toernooi en het stroomt door naar de achtste finale. Daarvan had het zich na de tweede groepswedstrijd echter al verzekerd, waardoor Frank de Boer kon experimenteren met zijn opstelling. Zo begon Ryan Gravenberch in de basis.

Gravenberch eerlijk over 'slordig' basisdebuut in Oranje

Daarmee maakte Gravenberch zijn basisdebuut in Oranje. Tegenover de NOS blikt hij terug op weer een nieuw hoofdstuk in zijn jongensboek. "Ik heb nog nooit basis gestaan en dat ik vandaag in de basis mocht beginnen, is wel een mooi moment voor mij. Ik ben een echte Amsterdammer en dat ik hier in mijn eigen stadion mijn eerste wedstrijd mag spelen is wel mooi. Mijn broer, mijn moeder en mijn vriendin waren aanwezig vandaag."

Desalniettemin was de jonge middenvelder wel zeer zelfkritisch over zijn optreden. "De eerste helft was ik een beetje zoekende, slordig vooral. In de tweede helft ging het wat beter en daar ben ik wel tevreden over. Je staat in de basis en dan wil je het graag laten zien. Soms heb je van die wedstrijden en dan gaat het niet zo heel lekker. Dan moet je jezelf herpakken en gelukkig ging het de tweede helft beter."

In Nederland wordt de discussie gevoerd of Marten de Roon of misschien wel Gravenberch in de basis thuishoort. Tegen Noord-Macedonië greep hij zijn kans dus maar mondjesmaat. "We hebben fantastische spelers en uiteindelijk is het de trainer die de namen opstelt. Je kan alleen maar op de training en in de wedstrijden laten zien dat je er klaar voor bent. De afgelopen weken was de stemming heel goed. We zijn met het volle vertrouwen naar het EK gekomen en dat hebben we ook wel laten zien."

Lees ookTopcijfers en onvoldoende: dit zijn de rapportcijfers van Oranje

Zo denkt Gravenberch dat Nederland er goed op staat en ziet hij zelfs mogelijkheden om het toernooi te winnen.  "Als je uit drie wedstrijden negen punten haalt, dan mag je wel trots zijn op jezelf. Iedereen wil Europees kampioen worden en Nederland maakt daar een goede kans in."

Oranje

gerelateerd