AZ bevestigt gesprekken: "Wil niet zeggen dat we er uit zijn"

22 juni 2021 – AZ is met Atalanta Bergamo in gesprek over een mogelijke transfer van Teun Koopmeiners. Dat heeft voetbaldirecteur Max Huiberts laten weten aan Voetbal International. Dat wil volgens de Alkmaarders echter niet zeggen dat een vertrek van de aanvoerder slechts een kwestie van tijd is.

AZ bevestigt gesprekken: "Wil niet zeggen dat we er uit zijn"

Koopmeiners wordt al langer in verband gebracht met een transfer naar de Serie A. Atalanta is nu concreet geworden en wil volgens Italiaanse media vijftien miljoen euro plus bonussen betalen. "Op bedragen ga ik niet in", aldus Huiberts, die tegenover VI wel bevestigde dat er wordt gesproken met de Italianen. "Dat wil niet zeggen dat we er al uit zijn."

Als Koopmeiners vertrekt bij AZ betekent dat niet dat de Noord-Hollanders hoe dan ook op zoek gaan naar een nieuwe middenvelder. "We hebben Fredrik Midtsjø nog en we hebben de contracten verlengd van Jordy Clasie en Tijjani Reijnders. 'Daarnaast gaan talentvolle middenvelders uit onze jeugdopleiding in de voorbereiding meedraaien met de A-selectie. We hebben voldoende goede middenvelders."

De 23-jarige Koopmeiners is momenteel met Oranje actief op het EK. Daarna zal hij zich richten op een eventuele transfer. Hij zou volgens Italiaanse media persoonlijk al rond zijn met Atalanta, waar ook Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers onder contract staan. De club uit Bergamo ziet het wel zitten in Nederlanders, aangezien ook Sven Botman op het lijstje staat.

Eredivisie

gerelateerd