Kansberekening: dit zijn de achtste finales, Nederland-Portugal

22 juni 2021, 11:01

Voor de mensen met een talenknobbel heeft de UEFA dit seizoen de uiterste best gedaan om het toernooischema zo complex mogelijk te maken. In het systeem waarin de beste nummers drie doorgaan, moet er constant worden gerekend om te voorspellen wie er in de achtste finale tegen elkaar staan. Gracenote Live heeft uitgerekend welke affiches de grootste kans maken om onderdeel van de achtste finale te zijn.

Zo is de kans het grootst dat het Nederlands elftal zich mag opmaken voor een duel met de angstgegner Portugal. Eerder werd al bekende dat de kans groot is dat de tegenstander afkomstig is uit de Poule des Doods en het ligt in de lijn der verwachting dat dat Portugal gaat worden. De Portugezen wonnen van Hongarije, werden weggevaagd door Duitsland en spelen woensdag nog tegen Frankrijk. Na die wedstrijd is pas duidelijk hoe de vork echt in de steel zit.

Verder zijn er al twee achtste finales honderd procent zeker. Wales neemt het op tegen Denemarken en Italië krijgt groepsgenoot van Oranje Oostenrijk op bezoek. Volgens de kansberekening is er ook een goede mogelijkheid dat er direct al een kraker op het programma komt te staan. Engeland en Duitsland hebben de beste papieren om elkaar de volgende ronde te ontmoeten.

Opmerkelijk genoeg zal de winnende treffer van Denzel Dumfries tegen Oekraïne er juist voor zorgen dat Nederland wellicht zwaar gaat loten tegen Portugal. Bij een gelijkspel was Nederland alsnog groepswinnaar, maar dan zou ook Oekraïne een punt meer hebben, waardoor de kans groot was dat ze door zouden gaan. Zo had Nederland misschien zelfs wel iets gunstiger kunnen loten, maar om het toernooi te winnen, moet je ook Portugal kunnen verslaan.

Lees ook: Op deze manier ontloopt Oranje topland uit poule F

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen