'Ziyech topfavoriet om Çalhanoglu op te volgen bij AC Milan'

22 juni 2021 – Hakan Çalhanoglu staat op het punt om een zeer pikante transfer af te ronden in de Serie A. De aanvallende middenvelder loopt uit zijn contract bij AC Milan en gaat de overstap maken naar aartsrivaal Inter Milaan. Daardoor komt er een plekje vrij in de selectie van AC Milan en de Italiaanse club heeft al een schaduwlijstje klaarliggen, waarop Hakim Ziyech bovenaan staat.

'Ziyech topfavoriet om Çalhanoglu op te volgen bij AC Milan'

Dat meldt La Gazzetta dello Sport althans. Het Italiaanse medium weet dat alleen de medische keuring een handtekening van Çalhanoglu nog in de weg staat, maar dat dat naar alle waarschijnlijkheid dinsdag nog rond komt. Zo moet AC Milan schakelen en heeft het Hakim Ziyech op de korrel als vervanger. De middenvelder was bij Chelsea afgelopen seizoen lang niet altijd zeker van een basisplaats. Daarom wil Milan hem huren met een optie tot koop.

Als alternatief voor Ziyech wordt Dani Ceballos genoemd. Hij staat onder contract bij Real Madrid, maar zijn uitleenbeurt aan Arsenal was geen doorslaand succes. Daarnaast heeft het de gesprekken geopend met Frank Kessié om zijn contract te verlengen en te voorkomen dat er in de toekomst wederom een speler transfervrij de deur uit loopt. Er zit echter nog wel een verschil in vraag en aanbod, want de club wil hem vier miljoen per jaar betalen en Kessié wil graag vijf miljoen.

Lees ook'AC Milan wil Chelsea-trio: ook Ziyech op lijstje'

AC Milan werd dit seizoen weliswaar tweede in de competitie achter Inter, maar toch kan het terugkijken op een geslaagd seizoen. Voor het eerst in jaren deed de grootmacht weer eens mee om de titel, alleen de laatste maanden gaf het de koppositie uit handen. De club is nu al bezig met het vormgeven van de nieuwe selectie. Sky Italia meldde eerder al dat AC Milan ook interesse heeft in Rafinha van Paris Saint-Germain.

Premier League

gerelateerd