UEFA spreekt gerucht om Wembley EK-finale af te nemen tegen

22 juni 2021, 12:29

Het lijkt erop dat de ontknoping van het EK gewoon plaats zal vinden in Londen. Het is door de grote corona-problemen in Engeland echter onzeker of de twee halve finales en de eindstrijd op Wembley gespeeld kunnen worden. Volgens UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zijn er geen plannen om die wedstrijden elders af te werken.

"De UEFA, FA en Engelse autoriteiten werken nauw samen om de halve finales en finale succesvol te laten plaatsvinden op Wembley. Er zijn geen plannen om deze wedstrijden in een ander stadion te spelen", vertelde Ceferin dinsdag na vragen over de geruchten. Door de ontwikkelingen in Engeland hadden Boedapest en Rome zich al aangedragen als vervangers.

In Engeland maakt men zich grote zorgen over de ontwikkeling van de delta-variant van het coronavirus. Maandag werden er op Engelse bodem nog ruim 10.000 mensen positief getest. Door de strenge regels zouden bezoekende fans uit andere landen tien dagen in quarantaine moeten en wordt er gesproken over het spelen zonder publiek in het stadion.

Het EK wordt in juli afgesloten in Londen. De halve finales staan gepland op dinsdag 6 juli en woensdag 7 juli. Vervolgens wordt op zondag 11 juli de finale gespeeld. Wembley biedt normaal gesproken plaats aan 90.000 toeschouwers. Bij de wedstrijden van de nationale ploeg van Engeland tegen Kroatië en Schotland waren ongeveer 20.000 fans aanwezig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen