Gakpo blij met eerste minuten: "Dit is een mooie mijlpaal"

22 juni 2021 – Cody Gakpo is trots dat hij maandagavond tegen Noord-Macedonië mocht debuteren in Oranje. De aanvaller van PSV mocht in de tweede helft ruim tien minuten meedoen van bondscoach Frank de Boer. Na afloop sprak Gakpo van een geweldig moment waar hij hard voor heeft gewerkt.

Gakpo blij met eerste minuten: "Dit is een mooie mijlpaal"

"Je debuut maken in Oranje is een mooie mijlpaal", tekende Voetbal International tijdens een persconferentie op uit de mond van Gakpo. "Ik heb hier hard voor gewerkt en ben blij dat het is gebeurd. Hier kwam ik in een voor mij nieuw team terecht, dan moet je jezelf laten zien. En proberen je eigen kansen af te dwingen. Gelukkig is dat gisteren gelukt."

De invalbeurt van Gakpo werd vanaf de tribune gefilmd door zijn ploeggenoot Denzel Dumfries, die in de rust al naar de kant was gehaald door De Boer. Gakpo is blij dat ook een andere ploeggenoot aanwezig was. "Ik ben ook blij dat ik dit moment met Denzel en Donyell heb kunnen delen", aldus de jongeling, die niet baalt dat hij niet met Jong Oranje naar het EK kon. "Nee, dit is het mooiste dat ik deze zomer zou kunnen meemaken."

Gakpo (22) moet bij Oranje voornamelijk genoegen nemen met een bijrol. Als buitenspeler past hij niet goed in het 532-systeem van De Boer, die tegen Noord-Macedonië in de tweede helft expirimenteerde met drie aanvallers. Daarom mocht ook Steven Berghuis minuten maken. Komende zondag lijkt De Boer in de achtste finale weer gewoon met twee spitsen te gaan spelen.

Oranje

gerelateerd