Bazoer weigert Curaçao: "Ik wil vechten voor Oranje"

22 juni 2021, 15:50

Riechedly Bazoer is niet van plan om binnenkort zijn debuut te maken als international van Curaçao. De middenvelder van Vitesse kreeg een oproep van bondscoach Guus Hiddink, maar daar gaat hij niet op in. De 24-jarige Bazoer heeft Oranje namelijk nog niet uit zijn hoofd gezet en gaat voor een kans.

"Dat was voor mij ook een verrassing", vertelt Bazoer als hij bij ESPN wordt gevraagd naar zijn uitnodiging. "Guus Hiddink heeft mij een paar keer benaderd. Ik heb vaak gezegd dat ik op dit moment niet aan Curaçao zit te denken. Mijn ouders komen uit Curaçao en ik heb een warme band met het land. Maar op dit moment denk ik, met alle respect, niet aan spelen voor Curaçao.

Bazoer maakte in 2015 zijn debuut in het Nederlands elftal en heeft in totaal zes interlands achter zijn naam staan. Hij droeg in 2016 voor de laatste keer het shirt van Oranje en werkt hard op opnieuw in beeld te komen. "Ik wil vechten voor mijn kans bij Oranje en hopelijk komt die. Daar wil ik mijn best voor doen. Als ik geselecteerd wordt voor Curacao dan ben ik daarvoor."

In de tussentijd is Bazoer ook bezig met een eventueel vertrek bij Vitesse. Het contract van de middenvelder loopt over een jaar af en de Arnhemmers begrijpen zijn vertrekwens, meldt het Algemeen Dagblad. Bij Vitesse heeft technisch directeur Johannes Spors een deadline gelegd voor de transfer van Bazoer, die tot begin augustus weg zou mogen. Dat bericht heeft de steunpilaar ter kennisgeving aangenomen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen