Til vol vertrouwen: "Ik weet dat ik echt goed kan zijn"

22 juni 2021, 17:05

Guus Til begint vol goede moed aan zijn periode bij Feyenoord. Dat liet hij blijken in zijn gesprekken met de pers tijdens zijn eerste trainingsdag afgelopen maandag. Sinds zijn vertrek uit Nederland kwam de middenvelder weinig aan spelen toe, maar juist daarom denkt hij de goede keuze te hebben gemaakt.

Dat vertelde hij aan onder meer het Algemeen Dagblad, dat met hem ook terugblikte op de afgelopen twee jaar. Til verruilde AZ voor Spartak Moskou, waar zijn verblijf vooralsnog geen succes werd. Ook tijdens zijn verhuur aan SC Freiburg kwam hij weinig in actie. "Je gaat natuurlijk aan jezelf twijfelen als je niet speelt", erkende Til. "Ik denk dat elke topsporter dit zal hebben."

"Ik weet dat ik echt goed kan zijn", ging hij verder. "Maar dan moeten de omstandigheden ook goed zijn. Daarvan was, gezien de verdedigende speelstijlen bij Spartak Moskou en Freiburg, geen sprake. Al vind ik niet dat ik dat als excuus moet aanvoeren. Het heeft vooral aan mezelf gelegen dat ik de laatste twee jaar weinig heb gevoetbald. Als je echt kwaliteit hebt, stellen trainers je namelijk wel op."

Met zijn teksten verklaarde Til ook zijn keuze voor Feyenoord. Ook de nieuwe trainer Arne Slot, met wie hij al samenwerkte bij AZ, speelde een belangrijke rol daarin. "Hij weet hoe hij me in mijn kracht moet gebruiken", vertelde de aanvallende middenvelder over zijn wens om kort achter de spits te spelen. Zijn eerste training met Slot heeft hij al achter de rug. "De eerste training was direct als vanouds. Dat wil zeggen: lekker fysiek en lekker veel oefenvormen met bal. Dat was echt een fijn gevoel. Als je je niveau wil halen, moet je vertrouwd beginnen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen