Fraser verlengt opnieuw bij Sparta na successeizoen

22 juni 2021, 16:17

Henk Fraser is ook de komende jaren de trainer van Sparta. Dat maakte de club dinsdagmiddag officieel bekend. Sparta draaide onder leiding van Fraser een uitstekend seizoen, waarin zelfs de play-offs voor Europees voetbal werd behaald. Die prestaties werden nu beloond met een contract tot 2024. 

"Voorop staat uiteraard dat we niet anders dan tevreden kunnen zijn over de prestaties van de laatste drie jaar", zei een tevreden Henk van Stee (technisch directeur) op de clubwebsite. "Eigenlijk hebben we boven verwachting gepresteerd. Met een promotie in 2019, een elfde plaats in 2020 en een achtste plaats afgelopen seizoen met zelfs deelname aan de play-offs konden we niet meer krijgen."

Van Stee vervolgde: "We weten dat we financiële beperkingen hebben bij Sparta, geen spelersbudget dat vergelijkbaar is met de clubs die normaal gesproken boven ons hadden moeten eindigen. Maar dat weerhoudt ons er niet van om met elkaar creatief te zijn en stap voor stap uit te groeien tot een stabiele Eredivisieclub. Want, laat dat duidelijk zijn, ook komend seizoen is handhaving de eerste doelstelling en alles wat we meer bereiken zien we als een bonus."

Fraser zelf ziet dat ook zo. "Ik heb het in de eerste plaats enorm naar mijn zin bij Sparta. Ik werk met goede en prettige mensen om mij heen, we zijn achter de schermen bezig om de selectie verder te versterken voor het komende seizoen en ondanks dat we een paar dagen bezig zijn met de voorbereiding kan ik niet wachten om in augustus weer wedstrijden te coachen op een vol Kasteel."

Ook vorige zomer werd het contract van Fraser al verlengd, toen tot de zomer 2022. Zowel Van Stee als Fraser benadrukte echter dat continuïteit belangrijk is om Sparta te laten groeien. Mede daarom werd het contract van de hoofdtrainer, die sinds 2018 werkzaam is op het Kasteel, met nog eens twee jaar verlengd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen