Bazoer en Tannane open over vertrekwens: "Ik wil de stap maken"

22 juni 2021 – Riechedly Bazoer en Oussama Tannane spelen naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer in het shirt van Vitesse. De smaakmakers van afgelopen seizoen verschenen dinsdag op de eerste training van de club, maar spraken daar vooral openhartig over hun vertrekwens. "Iedereen weet dat ik ambitieus ben en het liefst een stap wil maken", begon eerstgenoemde.

Bazoer en Tannane open over vertrekwens: "Ik wil de stap maken"

In zijn gesprek met Omroep Gelderland gaf Bazoer dan ook toe dat de kans dat hij ook komend seizoen voor Vitesse uitkomt, niet groot is. "Maar ik ben de trainer enorm dankbaar dat hij mij heeft geholpen afgelopen seizoen. Zolang ik hier ben, blijf ik honderd procent geven. Voor hem, maar ook voor het team."

Bazoer moest lachen toen werd gesuggereerd dat hij in zijn hoofd al afscheid heeft genomen van de club. "Niet zozeer. Er zijn wel een paar clubs die concreet zijn en ik moet gewoon de goede keuze maken. Het moet het perfecte plaatje zijn. Dan wil ik het liefst de stap maken."

Tannane
Tannane gaf aan dat hij ook het belang van Vitesse meeneemt in zijn beslissing. "Ik wil hier niet transfervrij weggaan (Tannane heeft - net als Bazoer - een contract dat in 2022 afloopt, red.). Ik gun de club een bedrag voor mij. Anders loop ik hier voor niks weg, dat is niet wat wij willen."

Eerder werd Tannane gespot in Turkije, waar hij zou zijn geweest voor een transfer naar Fenerbahce. Over de reden van zijn reis bleef hij echter mysterieus. "Ik heb lekker gegeten daar. Lekker genoten en vakantie gehad, dus het was een fijne trip", zei hij met een glimlach.

Op de vraag of hij dat antwoord had ingestudeerd: "Nee, het is zoals ik al tegen jullie heb gezegd: als het tijd is om te tekenen, ben ik de eerste die het zegt. Ik wil nu gewoon wachten, ik wil niet haasten. Het niveau dat ik vorig seizoen heb laten zien is het beste uit mijn carrière. Ik moet nu een goede keuze maken. Daar wacht ik op."

Eredivisie

gerelateerd