Ook Busquets haalt uit naar Van der Vaart: "Ik heb meer respect"

22 juni 2021 – Rafael van der Vaart heeft zich in Spanje niet populair gemaakt. Na Koke heeft nu ook Sergio Busquets stevig uitgehaald naar de voormalig Oranje-international. De Spanjaarden zijn boos over uitspraken die Van der Vaart als EK-analist deed bij de NOS.

Ook Busquets haalt uit naar Van der Vaart: "Ik heb meer respect"

In de studio stelde Van der Vaart namelijk dat hij blij zou zijn als Spanje de volgende tegenstander van Oranje zou worden. "Dan gaan we echt fluitend door", zei hij. "Ik vind het echt een verschrikking, dat Spanje. Er zit eigenlijk niks in." Spanje kent tot dusver inderdaad een teleurstellend toernooi, met gelijke spelen tegen Zweden (0-0) en Polen (1-1). Toch werden de woorden van Van der Vaart niet op prijs gesteld.

"Ik begrijp niet dat een oud-speler voor één of twee minuutjes aandacht zo praat over een nationale ploeg", reageerde Busquets in een interview met het Spaanse Mediaset. "Ik vind het erg jammer. Ik zou hem ook omlaag kunnen praten. Ik heb meerdere ontmoetingen met hem gehad, die iedereen zich nog wel herinnerd", doelde hij onder meer op de verloren WK-finale in 2010. "Maar ik zal het niet doen. Ik heb meer respect."

Eerder op de dag beet ook Koke fel van zich af. "Hij wilde gewoon zijn momentje van glorie en die heeft hij nu. We zullen het onthouden en gebruiken als motivatie, vooral als we later in het toernooi tegen Nederland spelen."

Oranje

gerelateerd