Internazionale haalt versterking op bij AC Milan

22 juni 2021 – Hakan Calhanoglu heeft een zeer gevoelige transfer gemaakt. De 27-jarige Turk verruilt AC Milan voor stadsgenoot Internazionale. Bij de overgang is geen sprake van een transfersom, aangezien de aanvallende middenvelder over een aflopend contract beschikte. In het verleden gebeurde het zeven keer eerder dat een speler van Milan naar Inter verkaste.

Internazionale haalt versterking op bij AC Milan

Calhanoglu heeft bij de kampioen van Italië voor drie seizoenen getekend. Naar verluidt strijkt hij een jaarsalaris van vijf miljoen euro op. De 59-voudig international van Turkije kon bij Milan vier miljoen per jaar verdienen. Calhanoglu kwam vier jaar geleden over van Bayer Leverkusen, daarvoor speelde de geboren Duitser voor Karlsruher SC en Hamburger SV.

De pikante transfer wordt in verband gebracht met een mogelijk noodzakelijk vertrek van Christian Eriksen bij Inter. De Deen draagt voortaan een defibrillator en dat staat de Italiaanse Serie A niet toe. Na Emilio Gattoronchieri, Dario Barluzzi, Fulvio Collovati, Drazen Brncic, Umit Davala, Andrés Guglielminpietro, Francesco Coco, Thomas Helveg en Antonio Cassano is Calhanoglu de achtste speler die direct overstapt van Milan naar Inter.

Lees ook: 'Ziyech topfavoriet om Çalhanoglu op te volgen bij AC Milan'

Serie A

gerelateerd