Driessen over Berghuis: "Ajax heeft blijkbaar z'n voorkeur"

22 juni 2021 – Steven Berghuis staat zelf open voor een transfer naar Ajax. Dat beweert althans Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. Zijn krant kwam eerder op de dag met het opmerkelijke nieuws dat de Amsterdammers zich officieel bij Feyenoord gemeld hebben en volgens hem moet men zich in Rotterdam dan ook serieus zorgen maken.

Driessen over Berghuis: "Ajax heeft blijkbaar z'n voorkeur"

"Ajax heeft z'n voorkeur blijkbaar", concludeerde Driessen uit het feit dat er een officieel bod is neergelegd, nadat Ajax eerder met Berghuis zelf sprak. "Er is lang gesproken om te vragen of hij interesse heeft. Wolfsburg (een andere kandidaat om Berghuis op te pikken, red.) wil nog wachten, die willen eerst een andere speler halen. En wat moet je bij Wolfsburg? Dan kun je beter in Amsterdam zitten."

Sowieso kan Driessen zich een stap naar Amsterdam goed voorstellen. "Het buitenland is toch onzeker en Watford is voor hem ook geen succes geworden. Je gaat Champions League spelen, verdient bijna net zoveel als in het buitenland en blijft lekker met je familie in Nederland wonen. Het Nederlands elftal speelt volgend jaar natuurlijk op het WK en ik neem aan dat hij bij Ajax wel aan spelen toekomt. Hij zal met Antony moeten strijden, maar Neres gaat waarschijnlijk weg. Ik vind het een goede keuze."

Mocht het daadwerkelijk tot een dergelijke gevoelige transfer komen, verwacht Driessen wel enige weerstand uit Rotterdam. "Ze gunnen hem wel een stap, maar niet naar Ajax. Maar ik denk niet dat er zoveel loskomt als toendertijd met Wim Jansen (maakte in 1980 dezelfde stap, red.). Toen was de wereld echt te klein. Hij is nooit echt een publiekslieveling geweest van het Legioen. Het blijft een gevoelige stap, maar ik denk dat ze hem gewoon met rust laten."

Lees ook: Telegraaf: Ajax meldt zich bij Feyenoord voor Berghuis

Ajax

gerelateerd