Engeland zet Tsjechië aan de kant en pakt groepswinst

22 juni 2021, 22:59   Bijgewerkt: 23 juni 2021, 09:51

Voor de vierde keer dit EK gaat Engeland een wedstrijd op Wembley spelen. Na de 0-1 overwinning op Tsjechië kroonde de ploeg van Gareth Southgate zich tot groepswinnaar van poule D. Dat betekent dat het voor de achtste finale terugkeert in de Londense voetbaltempel. Raheem Sterling werd de matchwinner door de enige goal van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. 

De beslissingswedstrijd in groep D ging tussen Tsjechië en Engeland. De laatste ontmoeting tussen de twee landen, tijdens de EK-kwalificatie, vond ook al plaats op Wembley en stond onder leiding van Artur Soares Dias, die ook nu de arbiter van dienst was. Het was voor de Tsjechen te hopen dat niet alles identiek was aan het treffen in het kwalificatieproces. Toen won Engeland namelijk met maar liefst 5-0 van de ploeg van Jaroslav Šilhavý.

De Tsjechen creëerden nauwelijks kansen in het eerste halfuur, terwijl het toch verzorgd voetbal liet zien. Naarmate de rust dichterbij kwam, leken de Tsjechen zich plotseling te beseffen dat er wel degelijk wat op het spel stond. Tomáš Holeš beproefde zijn geluk met een hard schot, maar zag dat Jordan Pickford een prima redding in huis had. Niet veel later zette Tomáš Soucek Tsjechië bijna naast Engeland, maar zijn inzet ging nét naast.

De Engelsen speelden de wedstrijd eenvoudig uit en kroonden zich zo tot groepswinnaar, wat ook betekent dat ze voor de achtste finale terugkeren op hun vertrouwde Wembley. Tsjechië, voorafgaand aan het duel nog koploper in groep D, zakte door de nederlaag tegen Engeland én de 3-1 overwinning van Kroatië op Schotland, af naar de derde plaats, maar bereikte wel de knockout-fase.

Man of the Match: Raheem Sterling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen