Engeland zet Tsjechië aan de kant en pakt groepswinst

22 juni 2021 – Voor de vierde keer dit EK gaat Engeland een wedstrijd op Wembley spelen. Na de 0-1 overwinning op Tsjechië kroonde de ploeg van Gareth Southgate zich tot groepswinnaar van poule D. Dat betekent dat het voor de achtste finale terugkeert in de Londense voetbaltempel. Raheem Sterling werd de matchwinner door de enige goal van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. 

Engeland zet Tsjechië aan de kant en pakt groepswinst

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De beslissingswedstrijd in groep D ging tussen Tsjechië en Engeland. De laatste ontmoeting tussen de twee landen, tijdens de EK-kwalificatie, vond ook al plaats op Wembley en stond onder leiding van Artur Soares Dias, die ook nu de arbiter van dienst was. Het was voor de Tsjechen te hopen dat niet alles identiek was aan het treffen in het kwalificatieproces. Toen won Engeland namelijk met maar liefst 5-0 van de ploeg van Jaroslav Šilhavý.

Beide landen begonnen aan het beslissingsduel in de wetenschap dat de groepswinnaar in de achtste finale de degens kruist met de nummer twee uit groep F, de poule des doods. Een vergiftigd geschenk zou je de groepswinst van poule D dus ook wel kunnen noemen. Engeland leek zich weinig aan te trekken van dat gegeven want het zocht vanaf de eerste minuut de aanval en dat resulteerde bijna in een razendsnelle openingstreffer van Sterling. De rappe aanvaller probeerde Tomáš Vaclík te verschalken met een bekeken boogballetje, maar zag het leer op de paal belandden. Lang hoefde hij echter niet te treuren, want tien minuten later was het alsnog raak. Na een afgemeten voorzet van Jack Grealisch kopte Sterling de 0-1 tegen de touwen.

De Tsjechen creëerden nauwelijks kansen in het eerste halfuur, terwijl het toch verzorgd voetbal liet zien. Naarmate de rust dichterbij kwam, leken de Tsjechen zich plotseling te beseffen dat er wel degelijk wat op het spel stond. Tomáš Holeš beproefde zijn geluk met een hard schot, maar zag dat Jordan Pickford een prima redding in huis had. Niet veel later zette Tomáš Soucek Tsjechië bijna naast Engeland, maar zijn inzet ging nét naast.

De tweede helft begon net als de eerste: Engeland zocht de aanval en nam direct de regie weer in handen. Het was minder dwingend dan in het eerste bedrijf, maar had nog altijd weinig te vrezen van de tegenstander, dat zich nu slechts sporadisch op de vijandelijke helft bevond. Met het inbrengen van onder andere Marcus Rashford en Jadon Sancho trachtte Gareth Southgate nog wat te forceren voorin, maar veel effect hadden die wissels niet.

De Engelsen speelden de wedstrijd eenvoudig uit en kroonden zich zo tot groepswinnaar, wat ook betekent dat ze voor de achtste finale terugkeren op hun vertrouwde Wembley. Tsjechië, voorafgaand aan het duel nog koploper in groep D, zakte door de nederlaag tegen Engeland én de 3-1 overwinning van Kroatië op Schotland, af naar de derde plaats, maar bereikte wel de knockout-fase.

Man of the Match: Raheem Sterling

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd