Politie ontkent verhalen over bestorming stadion NAC Breda

23 juni 2021, 08:55   Bijgewerkt: 23 juni 2021, 09:19

De soap bij NAC Breda kreeg er vorige week een paar hoofdstukken bij. Naar aanleiding van het vertrek van Ton Lokhoff eisten diverse supportersgroeperingen het vertrek van Maurice Steijn. Zou de trainer niet voor zaterdag 23.59 uur zijn vertrokken, dan zouden er 'gepaste acties' volgen. Het verhaal dat het Rat Verlegh Stadion zou worden bestormd, klopt echter niet.

De Telegraaf schreef vorige week dat een peleton ME'ers paraat stond om een bestorming van het stadion te voorkomen. "Er is totaal geen sprake van geweest dat de politie de mobiele eenheid zou oproepen om het stadion te beveiligen", laat een een woordvoerder van het politiekorps Zeeland/West-Brabant weten aan BN De Stem.

Wel is er naar aanleiding van het statement door NAC aan de bel getrokken. Burgemeester Paul Depla sprak hierover met Mattijs Manders, de algemeen directeur van de club. "Toen heb ik gezegd: zorg ervoor dat je eerst intern bij NAC overleg hebt. Daarna gaan we de lokale 'voetbal vierhoek' (burgemeester, politie, officier van justitie én voetbalclub, red.) in om te praten over de situatie", zegt hij.

Vervolgens is op het stadhuis een gesprek geweest. Daarbij werd gekeken naar kwesties als opruiing en dreigementen. "Daar staan wij als gemeente buiten. De burgemeester gaat niet over strafbare feiten. Dat is aan het Openbaar Ministerie en de politie. Er is gezegd: 'Als je het gevoel van onveiligheid hebt, lever dan de bewijzen. Zorg ook dat de adressen bekend zijn. Bel je vanuit dat adres, is de politie gealarmeerd dat er mogelijk iets kan gebeuren. Afspraak op locatie."

Er werd in verschillende scenario's gedacht. "De horeca ging vanwege de coronamaatregelen om tien uur dicht. De aangekondigde acties hadden echter een ludieke insteek. Vrijdagmiddag ging ik er niet vanuit dat een politiemacht nodig was vanwege een bestorming van het stadion."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen