Luuk de Jong moet streep zetten door restant EK

23 juni 2021 – Het EK zit erop voor Luuk de Jong. De blessure die de aanvaller van Sevilla dinsdag tijdens de training van het Nederlands elftal opliep is ernstiger dan verwacht. De Jong is enkele weken uit de roulatie en moet derhalve het restant van het toernooi aan zich voorbij laten gaan.

Luuk de Jong moet streep zetten door restant EK

De Jong kwam dinsdag tijdens de training verkeerd terecht na een duel met Cody Gakpo. Meteen greep de dertigjarige aanvaller naar zijn knie, waarna hij strompelend het trainingsveld verliet. Aanvankelijk ging men ervan uit dat de schade meeviel, maar uit onderzoek is gebleken er schade is aan de binnenband van de knie van De Jong. De UEFA-regelgeving biedt geen ruimte om een vervanger op te roepen.

Zo komt er voor De Jong een abrupt einde aan een tegenvallend EK. De voormalig aanvoerder van PSV vormde nog niet zo heel lang geleden een spitsenduo met Memphis Depay, maar is in de voorbereiding op het EK in de pikorde voorbijgestreefd door Wout Weghorst. Ook Donyell Malen heeft bij bondscoach Frank de Boer inmiddels een streepje voor. In de groepsfase van het EK kwam De Jong twee keer als invaller in actie: tegen Oekraïne (twee minuten) en Oostenrijk (acht minuten).

Door de blessure van De Jong bestaat de Oranje-selectie nog maar uit 24 spelers. Vlak voor de start van het EK werd een streep gezet door de naam van Donny van de Beek, die met een liesblessure kampte. De middenvelder keerde vroegtijdig terug naar Manchester United om zo op tijd fit te zijn voor de start van het nieuwe clubseizoen.

Oranje

gerelateerd