Basisplaats voor Malen smaakt naar meer: "Ik weet wat ik kan"

23 juni 2021 – Donyell Malen moest tijdens het EK geduld hebben, maar in de laatste groepswedstrijd kreeg hij een basisplaats van Frank de Boer. Dat vertrouwen betaalde hij meteen terug. De PSV'er vormde een uitstekende driehoek met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum.

Basisplaats voor Malen smaakt naar meer: "Ik weet wat ik kan"

"Het zijn ervaren spelers die weten wat er wordt gevraagd. Als je met hen speelt, worden dingen makkelijker en duidelijker. Hoe je verdedigend moet staan bijvoorbeeld. Of bij het drukzetten. Wanneer je dat het beste wél doet of juist niet. Eerlijk gezegd heb ik zelf niet veel gezien of meegekregen van reacties op mijn spel tegen Noord-Macedonië. Ik heb gewacht op mijn kans. Natuurlijk smaakt het naar meer", wordt de uitblinker geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Bij PSV probeerde de spits vanuit alle hoeken en standen op goal te schieten, maar bij Oranje laat hij zichzelf van een andere kant zien. Malen was al twee keer de aangever bij een treffer. Denzel Dumfries en Memphis promoveerden een voorzet van de PSV´er tot assist. "Denzel komt dit EK ook wel heel erg goed mee op langs de flank. Als iemand zo vrij komt voor het doel, dan geef je hem de bal natuurlijk."

Memphis kwam de eerste twee wedstrijden niet helemaal tot zijn rechts met Wout Weghorst in de spits. Malen en de aanvaller van FC Barcelona hebben duidelijk een connectie binnen de lijnen. "We passen goed bij elkaar, Memphis en ik. Hij hielp me ook toen ik erin kwam bij mijn debuut", blikt de aanvaller terug op de wedstrijd in 2019 tegen Duitsland. Destijds scoorde Malen als invaller in Hamburg. Nu gaat hij voor een basisplaats tijdens dit toernooi. "Elke speler wil starten. Ik weet wat ik kan."

Oranje

gerelateerd