'Inter ziet zijn kans schoon en bereidt bod voor op Alba'

23 juni 2021 – Inter is in de zoektocht naar een nieuwe linkervleugelverdediger uitgekomen bij Jordi Alba, zo claimt Mundo Deportivo. De kampioen van Italië zou op het punt staan om een bod te doen op de speler van FC Barcelona. Alba is een vaste waarde bij Barça, beschikt over een contract tot de zomer van 2024 en gaf onlangs aan te hopen zijn loopbaan in Camp Nou af te sluiten, waardoor Inter voor een lastige missie staat.

'Inter ziet zijn kans schoon en bereidt bod voor op Alba'

Toch waagt Inter een poging voor de Spanjaard. De Italianen willen graag een nieuwe linksachter, daar Ashley Young de overstap maakt naar Aston Villa en de 35-jarige Aleksandar Kolarov een jaartje ouder begint te worden. In Milaan hoopt men dat Barça is bereid om Alba te laten gaan. Het is geen geheim dat de Catalanen grote financiële zorgen hebben en een verkoop van Alba kan Barça helpen te snijden in het salarishuis.

Inter legt op dit moment de laatste hand aan het bod op Alba. Afgelopen zomer waren de Italianen in de markt voor een andere verdediger van Barcelona: Junior Firpo. De vleugelverdediger zou mogelijk betrokken worden in een ruildeal met Lautaro Martínez, maar tot een akkoord tussen de clubs kwam het nu niet. Firpo is één van de spelers waar trainer Ronald Koeman afscheid van zou willen nemen. Ook onder meer Miralem Pjanic, Samuel Umtiti, Martin Braithwaite en Philippe Coutinho zouden op dat lijstje staan.

Alba is niet een van de spelers die Koeman wil laten gaan. De linkervleugelverdediger gaf onlangs aan prettig onder de Nederlandse trainer te werken. Dat het contract van Koeman werd verlengd, kon dan ook op goedkeuring van Alba rekenen. "We waren ons onder hem het hele seizoen aan het verbeteren en hij verdiende het om bij de club te blijven", zei hij bij Marca.

Serie A

gerelateerd