Berghuis krijgt advies: "Als ik hem was, zou ik het niet doen"

23 juni 2021 – Hedwiges Maduro snapt dat Ajax zich bij Feyenoord heeft gemeld voor Steven Berghuis, die voor vier miljoen euro mag vertrekken uit Rotterdam. De analist zou zelf de overstap van De Kuip naar de Johan Cruijff ArenA niet maken.

Berghuis krijgt advies: "Als ik hem was, zou ik het niet doen"

"Ik vind hem een van de betere spelers in de Eredivisie, aan de rechterkant met zijn linkerbeen. Hij past ook bij Ajax bij qua stijl. Ik vind het niet raar dat Ajax bij hem terechtkomt", begint Maduro lovend over de aanvaller bij Voetbal International Live. "Volgens mij willen ze bij Ajax ook graag de internationals hebben die in Nederland spelen. Dat is ook met Wijndal zo, dat gevoel heerst denk ik wel een beetje in Amsterdam."

Maduro speelde zelf tussen 2004 en 2008 in Amsterdam. Hij zou de aanvaller niet aanraden om rechtstreeks de overstap te maken vanuit De kuip. "Het is moeilijk. Als ik hem was, zou ik het niet doen. Veel gedoe eromheen. Hij kan denk ik ook naar het buitenland, dan zou ik daarvoor gaan. Als hij heel graag naar Ajax zou gaan, kan ik dat ook wel begrijpen. Maar als ik hem was zou ik dat niet doen. Te veel problemen."

Ook VfL Wolfsburg wordt genoemd als mogelijke bestemming. Mark van Bommel staat daar aan het roer en het is geen geheim dat de trainer gecharmeerd is van de buitenspeler. Toen hij trainer van PSV was, wilde hij Berghuis al halen. Destijds bleef de aanvaller Feyenoord trouw, maar nu lijkt hij wel open te staan voor een transfer. De Eindhovenaren zouden ook zonder Van Bommel nog altijd azen op het buitenkansje van vier miljoen euro.

Oranje

gerelateerd