Ajax
4 – 0
PSV

Van Basten kritisch: "Blijkbaar is het niveau anders dan bij Ajax"

23 juni 2021 – Ryan Gravenberch werd als veel voetbalkenners gezien als basisklant bij Oranje, maar Marco van Basten snapt wel dat Frank de Boer hem op de bank houdt. De middenvelder speelde geen goede wedstrijd tegen Noord-Macedonië. Dat is de mening van de oud-voetballer, die tijdens het EK analist is bij de NOS.

Van Basten kritisch: "Blijkbaar is het niveau anders dan bij Ajax"

Vooral in de eerste helft verspeelde de middenvelder voor zijn doen te vaak de bal. "Ik denk dat Donyell Malen een goede kans maakt op een basisplaats in de achtste finale, Gravenberch minder. Ik vond Gravenberch een onwennige indruk maken. Hij was soms een beetje twijfelachtig, hij maakte foutjes en dat ben ik niet gewend van hem."

"Het leek alsof hij een beetje moest wennen aan het niveau bij het Nederlands elftal. Op dit niveau kun je niet meer nerveus zijn", vervolgt Van Basten, die in de achtste finale dus Marten de Roon weer in de basis verwacht. De middenvelder van Atalanta Bergamo kreeg in het laatse groepsduel rust, omdat hij op scherp stond met een gele kaart.

Gravenberch mocht zich daarom laten zien vanaf de aftrap, maar de analist is niet overtuigd van de negentienjarige voetballer. "Blijkbaar is het niveau heel anders dan bij Ajax, anders kan ik het niet verklaren. Hij had moeite met bepaalde dingen, met in het team en in de wedstrijd komen. Dat is jammer, want hij is gewoon een goede speler."

Oranje

gerelateerd