Kans 67 procent dat Oranje in de achtste finale Tsjechië treft

23 juni 2021 – De eerste fase van het EK zit er bijna op. Na de laatste groepswedstrijden van woensdagavond kan het schema in de achtste finale worden ingevuld. Het Nederlands elftal kan in de volgende ronde een van de landen uit de Poule des Doods treffen, maar het is waarschijnlijker dat Tsjechië de tegenstander wordt.

Kans 67 procent dat Oranje in de achtste finale Tsjechië treft

Volgens het gerenommeerde Gracenote is de kans 67 procent dat Oranje  zondag in de achtste finale Tsjechië treft. De Tsjechen sloten dinsdagavond de groepsfase af met een 0-1 nederlaag tegen Engeland. In de eerste wedstrijd werd Schotland verslagen (2-0), waarna een gelijkspel tegen Kroatië (1-1) volgde. Zowel Tsjechië als Kroatië veroverde vier punten in drie wedstrijden, maar op basis van doelsaldo eindigden de Kroaten als tweede en de Tsjechen als derde.

Het Nederlands elftal kan in de achtste finale ook de nummer drie van Groep F of Groep E tegenkomen. Levert de Poule des Doods (Groep F) geen beste nummer drie, dan neemt Oranje het op tegen Tsjechië. Het Nederlands elftal treft de Tsjechen ook als Groep E niet een van de beste nummers drie levert. Gaan de nummers drie van zowel Groep E als Groep F door naar de knock-outfase, dan treft Oranje een land uit de Poule des Doods.

In Tsjechië hoopt men op een achtste finale tegen Oranje, maar dat heeft vooral met de speellocatie te maken. "Ik denk de tegenstanders die wij kunnen treffen op hetzelfde niveau zitten. Het wordt een wedstrijd tegen een zeer sterke tegenstander, maar er kan van alles gebeuren. Ik zou graag in Boedapest spelen zodat onze supporters ons kunnen steunen", gaf bondscoach Jaroslav Silhavy na het duel met Engeland aan.

Mocht Oranje doorstoten naar de kwartfinale, dan ligt de weg naar de halve finale ook open. In de eventuele kwartfinale komt de ploeg van bondscoach Frank de Boer namelijk de winnaar van Denemarken tegen Wales tegen.

Lees ookTsjechië mogelijke opponent Oranje; nog vier scenario's

Oranje

gerelateerd