Landzaat wordt assistent van Grim: "Voor mij heel bijzonder"

23 juni 2021 – Denny Landzaat keert terug bij Willem II. De oud-speler van de Tilburgse club gaat nu aan het werk buiten de lijnen: hij wordt assistent-trainer bij het eerste elftal. Hij tekent een tweejarig contract.

Landzaat wordt assistent van Grim: "Voor mij heel bijzonder"

"Willem II is een bijzondere club voor mij. Toen ik als achtjarig jochie in de jeugd van Ajax speelde, kwam Fred als eerste elftalspeler regelmatig trainingen kijken", doelt hij op Grim, de nieuwe oefenmeester van de Tricolores. "Dat was voor mij heel bijzonder. Later hebben we in het tweede elftal samen wedstrijden gespeeld. Na onze actieve voetbalcarrières hebben we contact gehouden en heb ik regelmatig advies van Fred gekregen."

Dat Landzaat uitgerekend bij Willem II de assistent van Grim wordt, is voor hem extra bijzonder. "Willem II en ikzelf hebben onder leiding van Co Adriaanse hier een fantastische tijd gehad. Het voetbal dat we hebben laten zien was aantrekkelijk en succesvol. De komende jaren wil ik samen met het team, Fred en de stafleden optimaal presteren voor deze bijzondere club voor mij. Het is een uitdaging om de supporters te vermaken met het voetbal dat wij als team en als club willen spelen."

Landzaat deed tussen 1999 en 2003 in competitieverband 139 keer mee bij Willem ll. Na al die jaren voelt het nog steeds als thuiskomen. "Ik ken nog veel mensen binnen de club, dat maakt het voor mij erg speciaal om terug te keren", aldus Landzaat, die eerder bij Feyenoord werkte als rechterhand van Giovanni van Bronckhorst en Jaap Stam. Na die Rotterdamse periode ging hij als assistent van Henk ten Cate aan de slag bij Al-Ittihad in Saudi-Arabië.

Eredivisie

gerelateerd