Vieira ziet Memphis schitteren: "Een van de sterren van het EK"

23 juni 2021 – Patrick Vieira is ervan overtuigd dat Memphis Depay de kwaliteiten bezit om te slagen bij FC Barcelona. In Camp Nou krijgt de Nederlandse aanvaller een herkansing in de Europese top. Bij Manchester United kwam Memphis niet tot wasdom, maar volgens de 45-jarige Vieira zegt dat niet zoveel.

Vieira ziet Memphis schitteren: "Een van de sterren van het EK"

Volgens Vieira was Memphis nog niet klaar voor het echte werk toen hij in 2015 PSV verruilde voor Manchester United. Anderhalf jaar later verkaste de Nederlandse aanvaller  naar Frankrijk, waar hij de voorbije seizoenen furore maakte bij Olympique Lyon. "Ik heb hem zien spelen bij Lyon en hij is een geweldig talent. Hij kan ervoor zorgen dat er dingen gebeuren: hij kan zowel scoren als kansen creëren", aldus Vieira bij ITV.

De voormalig middenvelder zag de Nederlandse aanvaller mislukken bij Manchester United. "Ik denk dat het spelen voor Manchester United te vroeg voor hem kwam, maar daardoor heeft hij meer over zichzelf geleerd. In Frankrijk was hij een van de topspelers en nu mag hij het laten zien bij Barcelona", vevolgt de Fransman. "Hij tekent bij een club wat hij werkelijk kan laten zien wat hij in huis heeft en ik ben van mening dat hij een van de sterren van het EK is."

Optie in contract
Memphis heeft bij Barcelona een contract voor twee seizoenen getekend. Volgens televisiezender TV3 is in de overeenkomst een eenzijdie optie voor een extra jaar opgenomen. De club moet de Nederlandse aanvaller voor 31 december 2022 (zes maanden voor zijn contract afloopt) laten weten of de optie wordt gelicht.

Oranje

gerelateerd