Schöne houdt hoop op stunt: "Zou Huntelaar er graag bij hebben"

23 juni 2021 – Het is nog altijd de vraag of Klaas-Jan Huntelaar zoals hij eerder aankondigde inderdaad zijn voetbalschoenen aan de wilgen zal hangen. Een langer verblijf bij Schalke 04 zat er niet in, maar verschillende Nederlandse clubs hoopten hem te kunnen verleiden tot een terugkeer. Promovendus NEC, dat ook al stuntte met de terugkeer van Lasse Schöne, lijkt het meest concreet.

Schöne houdt hoop op stunt: "Zou Huntelaar er graag bij hebben"

"Wij hebben doorlopend contact, altijd gehad", vertelde Schöne desgevraagd aan Omroep Gelderland. "Ja, ik heb het ook wel eens met hem over NEC gehad, maar niet in de context zoals jij denkt", voegde hij toe. In ieder geval zou Schöne zelf een hereniging zien zitten. "Dat zou geweldig zijn. Het is een heel grote persoonlijkheid en een goed mens. Hij is liefhebber, dat zag je ook toen hij vorig seizoen nog voor Schalke koos. Hij is altijd fit en maakt overal zijn goal. Dat is nooit een issue geweest. Ik zou hem er natuurlijk graag bij hebben. Zijn kwaliteiten zijn welkom."

Als NEC kans maakt om Huntelaar over te halen, dan zal dat liggen aan de connecties binnen de club. Zo was het technisch directeur Ted van Leeuwen die de nu 37-jarige spits in het begin van zijn carrière naar AGOVV haalde. "Natuurlijk heb ik contact met hem, maar dat was een jaar geleden en drie maanden geleden ook zo", reageerde de td zelf. "Dus het zegt niks. Wat hij zegt? Ik ben niet zijn woordvoerder, dat zal je hem zelf moeten vragen."

Ook hoofdtrainer Rogier Meijer kent Huntelaar nog van vroeger, toen hij met de spits samenwerkte in de jeugdopleiding van De Graafschap. "Ted heeft veel contact met hem en Lasse kent hem vanuit zijn Ajax-periode", begon Meijer. "De beslissing ligt natuurlijk helemaal bij Klaas-Jan zelf. Ik kan er daarom niet veel over zeggen. Natuurlijk is hij iemand die nog steeds kwaliteit heeft en anderen beter kan maken. Mocht het zover komen, dan haal ik hem wel even op."

Duidelijk is dus dat Huntelaar in Nijmegen van harte welkom is en dat het vooral aan hem zelf zal liggen. "Hij moet het zelf rustig gaan uitzoeken tijdens zijn vakantie", stelde Schöne. "Wat het beste is voor hem en zijn familie. Ik ken Klaas-Jan goed genoeg: niemand anders gaat die beslissing voor hem maken." NEC-geldschieter Marcel Boekhoorn vertelde eerder dat hij voorbereid is op een afwijzing van de spits. "Ik hoop natuurlijk altijd dat hij bij ons komt spelen, maar ik heb begrepen dat hij waarschijnlijk nu echt gaat stoppen met voetballen", zei hij vorige week. 

Lees ook: Schöne over Eriksen-drama: "Ik had er heel veel moeite mee"

Eredivisie

gerelateerd