Spanje wil met liefst vier wijzigingen EK-deceptie voorkomen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 juni 2021 – Voor Spanje staat er in het laatste groepsfaseduel tegen Slowakije nog heel veel op het spel. Na eerdere gelijke spelen tegen Zweden (0-0) en Polen (1-1) móét er gewonnen worden om zeker te zijn van een plek in de achtste finale en een enorme deceptie te voorkomen. De basisformatie van Luis Enrique werd om die reden flink omgegooid.

Spanje wil met liefst vier wijzigingen EK-deceptie voorkomen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zo worden achterin centrumverdediger Pau Torres en wingback Marcos Llorente geslachtofferd. Eric Garcia en César Azpiliqueta zijn hun vervangers. Op het middenveld moet talent Rodri plaats maken voor de ervaren Sergio Busquets, die afgelopen vrijdag weer aansloot na zijn eerdere coronabesmetting. Voorin moet Dani Olmo plaatsmaken voor Pablo Sarabia, die daar samen zal spelen met Álvaro Morata en Gerard Moreno. Ook Ferran Torres, die in de openingswedstrijd aan de aftrap stond, begint daarmee op de bank.

Bij tegenstander Slowakije is er opnieuw slecht nieuws voor Feyenoorder Robert Bozeník, die net als in de openingswedstrijd niet bij de wedstrijdselectie zit. In de tweede speelronde gold dat voor FC Groningen-middenvelder Tomas Suslov, maar hij is er vandaag wel weer bij. De negentienjarige Slowaak begint nog wel op de reservebank. 

Op de laatste speeldag in groep E is alleen Zweden, dat in Sint-Petersburg speelt tegen Polen, met vier punten al zeker van plaatsing voor de achtste finale. Slowakije (drie punten), Spanje (twee) en Polen (één) maken alle drie nog kans. Tegelijkertijd moet Oranje hopen op een heel specifiek scenario: als Polen niet wint van Zweden én Spanje - Slowakije niet in een gelijkspel eindigt, ontloopt het de Poule des Doods en is Tsjechië de tegenstander in de achtste finale. 

Opstellingen

Slowakije: Dubravka; Pekarik, Satka, Skriniar, Hubocan; Haraslin, Kucka, Hromada, Mak; Hamsik; Duda
Spanje: Simon; Azpilicueta, Garcia, Laporte, Alba; Koke, Busquets, Pedri; Sarabia, Morata, Moreno

Zweden: Olsen; Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson; Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg; Quaison, Isak
Polen: Szczesny; Bereszynski, Glik, Bednarek; Jozwiak, Krychowiak, Klich, Puchacz; Swiderski, Zielinski; Lewandowski

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd