Krankzinnig slechte penaltyreeks Spanje duurt voort

23 juni 2021 – Wie de nationale ploeg van Spanje van het scoren wil houden, kan beter een strafschop weggeven dan een uitgespeelde kans. De gemiste penalty tegen Slowakije woensdagavond was de vijfde (!) pingel op rij die gemist werd door de mannen van Luis Enrique. Ook de tweede misser op een EK van één ploeg is uniek.

Krankzinnig slechte penaltyreeks Spanje duurt voort

Er is namelijk slechts één land ooit dat ook twee strafschoppen miste op een Europees kampioenschap en dat was – inderdaad – Nederland. Oranje miste in 2000 in eigen land twee strafschoppen en deed dat zelfs in één wedstrijd, namelijk tegen Italië. Tot dusver was het Nederlands elftal de enige ploeg in Nederland die dat deed, maar Spanje is in dat slechte rijtje gekomen door de eerdere misser al van Gerard Moreno. 

Voor de Spanjaarden betekent het dat er al sinds 6 september 2020 niet meer vanaf de stip gescoord werd. Eerste miste tweemaal Sergio Ramos, vervolgens kreeg Abel Ruiz een kans en op dit EK miste eerste Moreno en woensdagavond kwam Álvaro Morata daar bij. De spits schoot de bal half hoog in de linkerhoek, maar zag Martin Dúbravka de juiste hoek in gaan en de bal stoppen.

Bijna snelste EK-goal ooit
Ook bij de andere wedstrijd in Groep E was er een bijzonderheid wat statistieken betreft. Emil Forsberg maakte al na 81 seconden een doelpunt en alleen Dmitri Kirisjenko deed dat ooit sneller: hij scoorde tijdens het eindtoernooi in 2004 al na exact 61 seconden.Oranje

gerelateerd