Franse fans in de fout: Boedapest in plaats van Boekarest

23 juni 2021 – Een groep fans van de nationale ploeg van Frankrijk heeft afgelopen weekend een wel heel onhandige fout gemaakt. De groep supporters was afgereisd naar Boekarest voor het duel met Hongarije, maar die wedstrijd werd gespeeld in Boedapest. De afstand van 834 kilometer was een uur voor de wedstrijd – toen ze de fout ontdekten – echter niet meer in te halen.

Franse fans in de fout: Boedapest in plaats van Boekarest

En dus stonden de Franse supporters afgelopen weekend in de verkeerde stad en konden ze de wedstrijd, waarvoor ze tickets hadden aangeschaft, niet bijwonen. Het verhaal werd opgetekend door de Roemeense krant Jurnalul National, dat schrijft dat de Franse fans al in de ochtend aankwamen in Roemenië. Hoewel ze tegen het thuisland Hongarije speelden, ging er geen belletje rinkelen.

Eerder gebeurde in 2012 hetzelfde bij fans van Athletic de Bilbao, dat in de Europa League-finale stond. Destijds werd er ook een verwarring tussen de speelsteden Boedapest en Boekarest gemaakt door Spaanse supporters. Het verwarrende is overigens dat ook in Boedapest wordt gevoetbald op dit EK, waardoor de Franse fans in de stad lang niet door hadden dat ze verkeerd stonden vanwege de voetbalsfeer die er hing.

Eerder gingen aanhangers in Duitsland ook in de fout met Frankfurt: Benfica-fans reden in 2019 niet naar de stad Frankfurt waar Eintracht speelt, maar naar een klein dorpje elders in Duitsland. Zij haalden de wedstrijd uiteindelijk dus nog wel: dat gold voor de arme Franse fans niet, die de teleurstellende remise (1-1) uiteindelijk in een kroeg bekeken.

Oranje

gerelateerd