Deze landen treft Oranje op z'n vroegst in een EK-finale

23 juni 2021 – Het Nederlands elftal kent de route naar de finale en het toernooi is sowieso bijna volledig ingevuld. De ploeg van bondscoach Frank de Boer kent bijna alle tegenstanders richting de finale en weet ook al welke tegenstanders het in elk geval níet kan treffen tot die wedstrijd, mocht Oranje de eindstrijd uiteraard halen.

Deze landen treft Oranje op z'n vroegst in een EK-finale

Spanje komt als nummer twee van Groep E anders dan verwacht niet aan de kant van het Nederlands elftal. Door de zege van Zweden treft Luis Enrique met zijn team Kroatië, aan de kant van het toernooi waar ook Italië en België al zitten. Ook Oostenrijk, dat Italië treft, maakt deel uit van de uiterst zware kant van het toernooi. Deze landen treft Oranje zeker niet voor een mogelijke EK-finale: België, Italië, Spanje, Kroatië, Oostenrijk: en de nummer één van Groep F en twee nummers drie.

De kans is zeer groot dat Frankrijk daar bijkomt als nummer één van Groep F; dat land heeft namelijk de beste papieren na twee groepsduels. De Fransen hebben vier punten verzameld uit twee wedstrijden, Duitsland en Portugal staan op drie en Hongarije op één. 

Lees ook: Nederland treft Tsjechië definitief, weg naar halve finale ligt open

Aan de kant van het Nederlands elftal zitten zoals bekend Wales, Denemarken, Engeland, Zweden en Tsjechië. Daarbij komt nog de nummer twee uit Groep F (als opponent van de Engelsen) én nog de beste nummer drie.

Oranje

gerelateerd