Oranje juicht voor Frankrijk en Hongarije, horrorschema België

23 juni 2021 – Hoewel het schema voor het Nederlands elftal op het EK al vrijwel helemaal bekend en ingevuld is, is er voor Oranje ook nog genoeg om naar te kijken woensdagavond. De laatste twee duels van de groepsfase van dit toernooi hebben namelijk nog steeds gevolgen voor Oranje. Voor België wacht zeer vermoedelijk een horrorschema.

Oranje juicht voor Frankrijk en Hongarije, horrorschema België

Voor het Nederlands elftal is het te hopen dat Frankrijk 'gewoon' Groep F wint. Dan is de regerend wereldkampioen namelijk pas op z'n vroegst in de finale te treffen voor de ploeg van Frank de Boer. De nummer twee uit de poule des doods komt in elk geval wél aan de kant van Nederland, als tegenstander van Engeland. Een zege van Frankrijk én Hongarije zou derhalve perfect zijn, want dan wordt Hongarije tweede en komt het aan Oranje's kant.

Lees ookNederland treft Tsjechië definitief, weg naar halve finale ligt open

Voor de Belgen zou die uitkomst overigens een nieuwe behoorlijke domper zijn. Roberto Martínez kent sowieso een horrorschema voor de rest van dit toernooi. Ze treffen anders dan Oranje wel al vrijwel zeker de nummer drie uit Groep F, de groep des doods - behalve bij een monsterzege van Frankrijk. Daarna wacht normaliter een ontmoeting met het eveneens ijzersterke Italië. In de halve finale zou – als Frankrijk Groep F wint – zowel Spanje als ook de Frankrijk een tegenstander kunnen zijn.

Worst case-scenario België:
Achtste finales: Duitsland/Portugal
Kwartfinale: Italië
Halve finale: Frankrijk
Finale: Engeland/Nederland

Oranje

gerelateerd