Bondscoach De Boer reageert op loting Tsjechië in achtste finale

23 juni 2021 – Frank de Boer heeft gereageerd het feit dat Nederland weet wie de tegenstander in de achtste finales is. Na dagenlang rekenen en voorspellen werd woensdagavond officieel bekend dat Tsjechië in de eerste ronde van de knock-outfase de opponent is en de bondscoach van het Nederlands elftal kwam met een eerste officiële reactie.

Bondscoach De Boer reageert op loting Tsjechië in achtste finale

"Natuurlijk verheugen we ons op de start van de knock-outfase. We zullen top moeten zijn om een goed resultaat te halen tegen Tsjechië", wil De Boer van een vroegtijdige polonaise niets weten. Desondanks lijkt het toernooiverloop nog altijd relatief gunstig voor het Nederlands elftal, maar op basis van de eerste drie duels van Tsjechië – dat bijvoorbeeld regerend WK-finalist Kroatië op een 1-1 gelijkspel hield – wacht best een lastige opgave.

"Ze hebben in de groepsfase laten zien wat ze kunnen, we zullen vol aan de bak moeten. We gaan de komende dagen gebruiken om Tsjechië goed te analyseren." Daarbij zal de bonscoach in elk geval goed moeten letten op Patrik Schick: de spits van Bayer Leverkusen was tot dusver verantwoordelijk voor de volledige productie van Tsjechië dit EK.

Lees ook: Oranje gewaarschuwd: slechte balans tegen Tsjechië

Op basis van het verleden is het Nederlands elftal ook zeker gewaarschuwd. In de elf onderlinge interlands won Oranje slechts driemaal en ging het driemaal met een gelijkspel naar huis. De Tsjechen wonnen vijf onderlinge ontmoetingen, waaronder de meest recente twee in de kwalificatie voor het EK 2016 (2-1 & 2-3).

Oranje

gerelateerd