'Géén akkoord tussen Barcelona en Messi, deadline komt te vroeg'

23 juni 2021 – De berichten over een akkoord tussen FC Barcelona en Lionel Messi (33) zijn vooralsnog veel te voorbarig. Dinsdagavond meldde AS nog dat er een akkoord was bereikt tussen beide partijen over een nieuw eenjarig contract met meteen de optie voor nóg een extra seizoen daarna, maar volgens Marca is die informatie helemaal niet juist.

'Géén akkoord tussen Barcelona en Messi, deadline komt te vroeg'

Dat schrijft de Madrileense krant op basis van bronnen rondom de kleine Argentijn. Hoewel de Catalanen hem inderdaad een een- c.q. tweejarig voorstel hebben gedaan, zijn beide partijen nog helemaal niet tot een akkoord gekomen daarover. Sterker nog: Messi zou er voor zichzelf niet uit zijn waar zijn toekomst ligt. 

Over ruim een week is de aanvoerder van FC Barcelona officieel een vrij man, omdat zijn verbintenis op 1 juli afgelopen is in Camp Nou. De kans is zeer klein dat er voor die datum witte rook komt, omdat Messi momenteel actief is in de Copa América met Argentinië, wat normaliter nog wel enkele weken duurt als hij doorgaat met dat land. 

Lees ook: Berichten uit Spanje: Messi blijft FC Barcelona trouw

Een akkoord is volgens Marca voor de deadline van 1 juli niet te verwachten en dus zal Messi officieel een tijdje clubloos zijn als voetballer. De aanbieding die FC Barcelona heeft gedaan is overigens beduidend minder dan wat hij momenteel verdient in Catalonië, maar dat bedrag wordt in de jaren na zijn periode als actieve speler dan nog aangevuld door een ambassadeursschap.

LaLiga

gerelateerd