Cristiano Ronaldo breekt alle records met goals tegen Frankrijk

23 juni 2021 – Cristiano Ronaldo heeft woensdagavond opnieuw historie geschreven en ditmaal met hoofdletter H. De Portugese aanvaller is met zijn twee doelpunten tegen Frankrijk op gelijke hoogte gekomen Iraniër Ali Daei, de aanvaller die tot vanavond de international was met de meeste doelpunten ooit (109 interlandsgoal). Ook schrijft hij hele andere fraaie statistieken en records op zijn naam. 

Cristiano Ronaldo breekt alle records met goals tegen Frankrijk

Want door zijn twee doelpunten is hij dit EK ook alleen al topscorer met vijf doelpunten. Antoine Griezmann kwam in 2016 als topscorer van het toernooi bijvoorbeeld tot zes goals over het hele toernooi. Daarbij moet worden aangetekend dat de aanvaller van Juventus ditmaal wel drie pingels voor zijn rekening nam dit toernooi, maar de in totaal 109 doelpunten namens Portugal zijn werkelijk krankzinnig. Mokhtar Dahari (86 goals), Hussein Mohammed (Irak, 78 goals) en Lionel Messi (Argentinië 73) maken de top-vijf compleet van dit rijtje.

Met zijn eerste rake strafschop van de avond schreef de Portugees eveneens geschiedenis. Daarmee kwam hij alleen bovenaan het lijstje van spelers met de meeste doelpunten op WK's en EK's opgeteld: hij kwam eerder dit toernooi op gelijke hoogte met Thomas Müller (19) en is inmiddels met 21 treffers alleen recordhouder.Oranje

gerelateerd