Cerny waarschuwt Oranje en benoemt kracht van Tsjechië

23 juni 2021 – Vaclav Cerny zal de ontknopingen in de EK-groepsfase op een andere manier hebben beleefd dan de meeste andere inwoners van Nederland. Deze hadden namelijk tot gevolg dat Oranje in de achtste finale speelt tegen Tsjechië, het geboorteland van de Twente-aanvaller. Wat de zwakke plekken van het land zijn? "Dat ga ik nu natuurlijk niet vertellen. Je hebt een Tsjech aan de lijn, hè!", lachte hij.

Cerny waarschuwt Oranje en benoemt kracht van Tsjechië

Cerny vertelde in gesprek met ESPN waarom het Tsjechische elftal volgens hem 'heel speciaal' is. "We kunnen ons altijd voorbereiden op zware tegenstanders, op welke manier ook. We vinden altijd de weg om het de tegenstander lastig te maken. Dat zal nu niet anders zijn. Het wordt een zware wedstrijd voor Nederland. Uiteindelijk is de kwaliteit natuurlijk altijd aan de kant van Nederland, maar we zullen zien." 

"Natuurlijk heb je Patrik Schick, die het uitstekend doet en het team met zijn goals iets extra's brengt", vertelde Cerny over de smaakmaker van de Tsjechische ploeg. "Maar verder is het een compact team dat hoopt op elkaars steun. Zo haal je meestal succes", weet Cerny. "Dit team is heel hecht. Dat is altijd de kracht geweest van Tsjechië, dus wie weet wat er kan gebeuren."

Tsjechië eindigde als nummer drie in poule D, boven Schotland en onder Engeland en Kroatië. Hoewel het voor Oranje de best mogelijke tegenstander leek, is het toch gewaarschuwd. Van de elf eerdere ontmoetingen won Nederland er slechts drie. Liefst vijf keer wonnen de Tsjechen en drie keer eindigde het in een gelijkspel. 

Lees ook: Bondscoach De Boer reageert op loting Tsjechië in achtste finale

Oranje

gerelateerd