Hoe Vaclík vier dagen speler van De Graafschap was

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 juni 2021 – Tomas Vaclík verdedigt zondag het doel van Tsjechië tegen het Nederlands elftal. De 32-jarige doelman staat sinds enkele jaren op de loonlijst van Sevilla, maar minder bekend is dat hij in het verleden ook heel even speler van De Graafschap was. Vier dagen, zo lang duurde het Nederlandse avontuur van de keeper.

Hoe Vaclík vier dagen speler van De Graafschap was

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het is tien jaar geleden dat Vaclík werd gepresenteerd door De Graafschap, zo memoreert De Gelderlander. De doelman had zich voor drie jaar verbonden aan de club uit Doetinchem en was klaar voor zijn eerste avontuur buiten Tsjechië. De Graafschap was dolblij met de komst van Vaclík, die op het EK Onder-21 onder meer David De Gea en Yann Sommer had afgetroefd als beste keeper van het toernooi.

Ajax, FC Utrecht en Franse en Italiaanse clubs waren ook in de markt voor Vaclík, maar De Graafschap ging met de handtekening van de Tsjechische doelman aan de haal. "Ik denk ik dat ik met De Graafschap weer een goede keuze heb gemaakt. Ik kan me bij deze club rustig ontwikkelen en denk veel aan spelen toe te komen. Voor mijn toekomst is dit erg goed", reageerde de Tsjechische doelman destijds.

Maar slechts vier dagen later waren de club en doelman uit elkaar. De Graafschap besloot het contract van Vaclík te verscheuren nadat de keeper niet door de medische keuring was gekomen. Er was iets met zijn hart en omdat Vaclík een aardige duit kostte, wilde De Graafschap geen enkel risico nemen. In Tsjechië kwam hij een paar dagen later wel door de medische keuring.

Na het kortstondige Nederlandse avontuur keerde Vaclík terug bij Viktoria Zizkov. Die club verruilde hij in 2012 voor Sparta Praag en anderhalf jaar later werd hij doorverkocht aan FC Basel. Sinds de zomer van 2018 is Vaclík speler van Sevilla, waarmee hij in het seizoen 2019/20 de Europa League won.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd