Bowlingschoenen uit, voetbalschoenen weer aan: blik op Tsjechië

24 juni 2021 – Een dag na de laatste groepsfasewedstrijden stond Oranje weer op het trainingsveld. Dit keer om zich voor te bereiden op de achtste finale, waarvan het inmiddels weet dat Tsjechië de tegenstander is. Over het nu volledig bekende speelschema wordt al veel gespeculeerd. Is Oranje plotseling een van de favorieten?

Bowlingschoenen uit, voetbalschoenen weer aan: blik op Tsjechië

Blik op Tsjechië
Na een rustdag stonden de spelers van het Nederlands elftal vandaag weer op het trainingsveld. Het was voor de Oranje-selectie de eerste training richting de achtste finale van zondag. Er kon specifiek op de tegenstander worden getraind, want sinds gisteravond is bekend dat Tsjechië in Boedapest wordt getroffen.Bondscoach Frank de Boer begroette alle 24 spelers die nog deel uitmaken van de groep op het veld. De pers was een kwartier welkom, daarna werd achter gesloten deuren verder getraind.

Oranje in favorietenrol
Of Oranje nu wil of niet: nadat bekend werd dat de ploeg aan de 'makkelijke' kant van het knock-outschema terecht is gekomen, ontkomt het er niet meer aan om als favoriet gezien te worden. 'Tot nu toe hebben ze waarschijnlijk het beste voetbal van het EK laten zien', schreef een Tsjechische krant. Ook assistent-bondscoach Jirí Chytry noemde Oranje 'één van de topteams en favorieten' en zelfs een voorspellingsmodel van Opta toonde aan dat Nederland van alle overgebleven landen het meeste kans maakt om de halve finale te bereiken. "We gaan tegen Tsjechië niet zomaar even winnen", waarschuwde Wijnaldum, maar van de favorietenstatus komt Oranje voorlopig niet af. 

Voetbalschoenen uit, bowlingschoenen aan
Niet alleen sportief gaat het uitstekend met Oranje: ook met het teamgevoel in de ploeg zit het meer dan goed. Dat bleek uit een negen minuten lange video die vandaag op het YouTube-kanaal van Oranje verscheen. Hierop was te zien hoe het team woensdag - de rustdag van Oranje - de voetbalschoenen verving voor bowlingschoenen. Marten de Roon nam het publiek mee door het hele uitje te vloggen en dat leverde vermakelijke beelden op. 

Orange at the end of the rainbow
Het begint inmiddels een traditie te worden: ook vandaag werd een vliegtuigje gespot boven de KNVB Campus. Ditmaal wapperde een spandoek met de tekst 'Orange at the end of the rainbow' achter het toestel. Geen boodschap voor bondscoach Frank de Boer dus, maar een reactie op het verbod van de UEFA om het stadion van Bayern München tijdens de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije te laten verlichten in de kleuren van de regenboog.

Oranje op socials






Oranje

gerelateerd