Gosens hoopt op halve finale tegen Oranje: "En daarna de finale"

24 juni 2021 – Robin Gosens bereikte woensdagavond met Duitsland ternauwernood de achtste finale. Bijna ging het mis tegen Hongarije, maar de ploeg werd uiteindelijk gered door een late gelijkmaker van Leon Goretzka. De half-Nederlandse Gosens was na afloop dan ook opgelucht.

Gosens hoopt op halve finale tegen Oranje: "En daarna de finale"

"Misschien was het geluk, maar dat hebben we ook een beetje afgedwongen", zei Gosens voor de camera van de NOS. "Het was zeker geen goede wedstrijd van onze kant. We speelden tegen een tegenstander die natuurlijk met z'n allen achterin staan en dan krijgen na tien minuten al een goal om de oren. Dat maakt het voor ons veel lastiger en voor hen was het precies wat ze wilden: een goal maken en dan met z'n allen verdedigen."

Ook later in de wedstrijd waren de Duitsers niet scherp genoeg. Enkele seconden na de gelijkmaker van Kai Havertz kregen ze opnieuw een tegengoal om de oren. "Dat is ongelofelijk. Ik heb de goal nog niet teruggezien, dat wil ik ook niet denk ik. Het boeit me ook niet. We zijn door, dat is het enige dat telt nu. Maar laat ik zeggen dat we wel een beetje geluk hebben gehad."

Vanwege het 'beste-nummers-drie-systeem' vonden er gedurende de wedstrijden in poule F voortdurend schommelingen plaats in de landen die de achtste finale zouden halen. Het maakte het wedstrijdverloop nog spannender, al kreeg Gosens zelf er weinig van mee. "Ik heb geen moment gehoord wat Frankrijk (tegen Portugal, red.) aan het doen was, niet eens in de rust. Ik hoopte dat wij in ieder geval een gelijkspel konden halen. Dat is gelukt en meer wil ik er ook niet van weten."

Nu de ontknoping erop zit kan Duitsland zich richten op de achtste finale tegen Engeland. Net als Oranje zit Duitsland aan de 'makkelijke' kant van het schema, waarin het in de halve finale Nederland zou kunnen treffen. Naar die ontmoeting kijkt Gosens erg uit. "Dan spelen we tegen Nederland en gaan we daarna door naar de finale", lachte hij. Als Duitsland van Engeland wint, moet het in de kwartfinale eerst nog langs Zweden of Oekraïne.

Lees ook: Duitsland kruipt door het oog van de naald tegen Hongarije

Oranje

gerelateerd