Tijdelijke trainersstaf bij NAC; geen onderzoek naar bedreigingen

24 juni 2021, 20:07

Edwin de Graaf heeft voorlopig de taak op zich genomen van hoofdtrainer van NAC Breda. Dat maakte de club vijf dagen na het vertrek van Maurice Steijn bekend. De Graaf was afgelopen seizoen al werkzaam als assistent-trainer bij de club.

Ook clubicoon Anthony Lurling is aan de trainersstaf toegevoegd. Samen met Hans Visser zal hij De Graaf assisteren. Gabor Babos vervolgt zijn werkzaamheden als keeperstrainer. Onduidelijk is hoe lang de club met de huidige bezetting van de staf zal gaan werken, aangezien benadrukt werd dat het om een voorlopige oplossing gaat. De club staat morgen (vrijdag) voor het eerst op het trainingsveld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Geen onderzoek naar dreigementen

Steijn stapte afgelopen vrijdag op nadat de toegenomen kritiek van de achterban zou zijn omgeslagen in bedreigingen. BN De Stem meldde donderdag echter dat de politie geen onderzoek naar deze dreigementen zal starten. "Er is niet gebleken dat een strafbaar feit is gegaan." Daarbij werd aangehald dat er vanuit NAC geen aangifte is gedaan. De club bevestigde dit: "Aangezien het om anonieme berichten gaat die niet te herleiden zijn naar individuele personen."

Wel kwam de politie na het nieuws direct in actie, vertelde woordvoerder Eric Passchier. "Er was onrust in NAC-gelederen. De burgemeester heeft de lokale driehoek bij elkaar geroepen. Daar hebben wij als politie kennis genomen van de situatie. We hebben vervolgens strafrechtelijk naar de zaak gekeken, maar daarbij zijn geen strafbare bedreigingen aan het licht gekomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen