Onrust bij Roda JC: supporters in opstand tegen voorzitter

24 juni 2021 – Verschillende supportersgroepen van Roda JC zijn in opstand gekomen tegen Joop Janssen. De voorzitter van de Raad van Commissarissen zou de ontwikkeling van de club in de weg zitten. De supporters deden hun beklag in een brief gericht aan Jos Som, voorzitter van Stichting Roda JC, dat de clubaandelen beheert.

Onrust bij Roda JC: supporters in opstand tegen voorzitter

Dat meldde Voetbal International. In de brief, ondertekend door acht supportersorganen, werd onder meer beweerd dat Onder 18-trainer René Trost was opgestapt uit onvrede over het functioneren van Janssen. Ook zou hij de interesse van drie mogelijke investeerders hebben afgekapt zonder eerst daarover te overleggen. De aantijgingen zijn gebaseerd op gesprekken met medewerkers van verschillende afdelingen binnen de club, verzekeren de supporters. Zij vrezen dat Janssen ook bezig is technisch directeur Jeffrey van As en trainer Jurgen Streppel richting de uitgang te jagen. 

De brief werd afgesloten met een heldere oproep aan Som: 'Gezien het vorenstaande - en in het belang van Roda JC - verzoeken wij u c.q. de Stichting Roda JC per direct in te grijpen en afscheid te nemen van de heer Janssen in wie dezerzijds geen vertrouwen meer bestaat. Hoewel wij in beginsel voorstander zijn van rust binnen de club, menen wij dat de huidige situatie niet langer kan voortduren.'

Som werd opgeroepen om vóór woensdag 23 juni te reageren, maar dat is niet gebeurd. VI voegde toe dat zowel Janssen als Trost niet bereikbaar was voor commentaar op de brief. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd