'Vertrek Mazraoui reëel na mislukte onderhandelingen'

25 juni 2021 – De kans lijkt groot dat de wegen van Ajax en Noussair Mazraoui deze zomer scheiden. De Marokkaanse rechtsback heeft nog een contract tot volgend jaar zomer in Amsterdam, maar weigert voorlopig te verlengen. Mazraoui moet daardoor deze zomer worden verkocht om een transfervrij vertrek in 2022 te voorkomen. 

'Vertrek Mazraoui reëel na mislukte onderhandelingen'

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Ajax heeft de afgelopen weken diverse pogingen gedaan om Mazraoui langer aan zich te binden, maar dat liep steeds op niets uit. Sean Klaiber heeft daardoor te horen gekregen dat hij voorlopig niet mag vertrekken. De van FC Utrecht overgenomen rechtsachter speelde in zijn debuutseizoen vooral een bijrol.

Ajax gaat deze zomer sowieso afscheid nemen van enkele reservespelers. Kjell Scherpen hoopt zijn transfer naar Brighton & Hove Albion spoedig af te ronden, terwijl clubs uit Nederland, Duitsland, Engeland én Italië interesse hebben in Jurgen Ekkelenkamp. Ook Zakaria Labyad zou openstaan voor een stap naar het buitenland, net als David Neres.

Vooral het vertrek van Mazraoui zal als een aderlating voelen. In het zeer succesvolle seizoen 2018/2019, waarin Ajax de halve finale van de Champions League bereikte en de titel én de beker won, was Mazraoui vaste waarde op de rechtsbackpositie. Mede door blessureleed kwam hij dit seizoen weinig aan de bak. Voorlopig is hij voorbijgestreefd door de jonge Devyne Rensch.

Ajax

gerelateerd