Pérez houdt vast aan ESL: "Anders gaat voetbal dood"

25 juni 2021, 08:26

Florentino Pérez schaart zich nog altijd volledig achter de plannen rond de nieuw te vormen Super League. Twaalf Europese topclubs sloten in april de handen ineen om een gezamenlijke topcompetitie te stichten, maar mede door ophef rond supporters werden de plannen al snel gestaakt. De voorzitter van Real Madrid blijft echter volhouden. 

Hij richt zijn pijlen in het programma El Transistor vooral op Aleksander Ceferin, de Servische bondsvoorzitter van de UEFA. "Hij was van plan ons uit de Champions League te gooien, gelukkig voorkwamen de rechters dat. Wij werden neergezet als de slechteriken, maar wij waren het die miljarden verloren door de coronacrisis. Ceferin verhoogde intussen zijn eigen salaris."

Pérez houdt vast aan zijn denkbeelden over de Super League. "Helaas verliest het voetbal zijn aantrekkingskracht. Door de krachten met de meest geliefde clubs ter wereld te bundelen, hopen we dat tegen te gaan. De laatste jaren krijgen we steeds minder geld uit uitzendrechten, dat is een groot probleem. Het voetbal sterft zonder geld. Iedereen die dat niet wil zien, is blind."

In april sloten Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea, Inter, AC Milan en Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Madrid en Juventus de handen ineen. Binnen vijftig uur waren negen ploegen afgehaakt. Alleen Juve, Real en Barça scharen zich nog achter de plannen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen