Cerny waarschuwt Oranje: "Tsjechië kan een topland tackelen"

25 juni 2021 – Het Nederlands elftal neemt het komende zondag in de achtste finale van het EK op tegen Tsjechië, de nummer drie van poule D. Lange tijd mocht Vaclav Cerny na een superstart met FC Twente hopen op een plek in de EK-selectie, maar de buitenspeler scheurde onfortuinlijk zijn kruisband. In gesprek met De Telegraaf vertelt hij over de kracht van zijn land, dat niet onderschat moet worden.

Cerny waarschuwt Oranje: "Tsjechië kan een topland tackelen"

Volgens Cerny is zijn land topfavoriet. "Oranje heeft betere spelers, een ingespeeld team en de ervaring van de Nations League-finale. Tsjechië heeft geen jongens die voor Juventus, Internazionale, FC Barcelona en Paris Saint-Germain spelen. Niks lijkt een overwinning van Nederland in de weg te staan. Alleen is het de achtste finale van een EK, waarin weleens gekkere dingen zijn gebeurd, dus je weet maar nooit

De aanvaller weet echter dat zijn land het Oranje moeilijk gaat maken. "Het wordt een lastige pot voor Nederland. Als team kunnen wij tegenstanders gewoon een heel vervelende avond bezorgen. De Tsjechische mentaliteit helpt ons om vanuit de underdogpositie een topland te kunnen tackelen."

Cerny was er zelf dolgraag bij geweest. "Het is zuur dat ik deze wedstrijd misloop. Ik heb twee interlands voor Tsjechië gespeeld en als ik niet geblesseerd was geraakt, had ik zeker bij de EK-selectie gezeten." Cerny maakte in de eerste seizoenshelft indruk met FC Twente. De 23-jarige aanvaller was in zestien duels zesmaal trefzeker en bereidde zeven treffers voor. Na zijn blessure zakte de ploeg van Ron Jans ver weg.

Oranje

gerelateerd