Clement over Frenkie: "Je kan hem nooit een schop verkopen"

25 juni 2021, 09:04

Frenkie de Jong behoort tot dusverre tot de grote uitblinkers van het Europees kampioenschap. De middenvelder van FC Barcelona neemt het Nederlands elftal volledig bij de hand en speelde daarmee een grote rol in de perfect doorlopen groepsfase. Dat De Jong onhoudbaar is voor zijn tegenstanders, is volgens oud-ploeggenoot Pelle Clement geen verrassing.

De twee middenvelders speelden samen in Jong Ajax en zijn sindsdien bevriend gebleven. De 25-jarige speler van PEC Zwolle is onder de indruk van zijn vriend. "Als je hem steeds weer geen schop kunt verkopen, krijg je door hoe goed hij is. Toen ik in 2016 mijn debuut bij Ajax maakte, mocht ik blijven staan en werd Frenkie gewisseld", lacht Clement.

Toch was het Frenkie de Jong die doorbrak in de absolute wereldtop. Dat zag Clement al vroeg aankomen. "Frenkie is ook gewoon heel goed. En allemaal zo makkelijk ook. Wat hem zo goed maakt: hij kan al beslissingen nemen voordat hij aan de bal is. En hij is de rust zelve. Dat hebben er niet veel. Al zeker niet op het allerhoogste niveau."

Clement en De Jong hebben nog altijd een goede klik. "Ja, dat contact is altijd gebleven. Niet dat we elkaar dagelijks spreken of zo. Maar we sturen elkaar altijd wel even een appje." De Jong maakte in 2019 de overstap van Ajax naar FC Barcelona, waar hij direct uitgroeide tot bepalende speler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen