Nog slechts vier landen meer EK-favoriet dan Oranje

25 juni 2021 – Waar het vertrouwen in een succesvol EK van het Nederlands elftal vorige maand nog ver te zoeken was, behoort Oranje inmiddels tot de topfavorieten. De ploeg van bondscoach Frank de Boer doorliep de poulefase zonder problemen en zit in de knock-outfase aan de gunstige kant van het schema. Een plek in de halve finale lijkt sowieso voor de hand te liggen.

Nog slechts vier landen meer EK-favoriet dan Oranje

Daarvoor dient Oranje eerst te winnen van Tsjechië, waarna de kwartfinale tegen Wales of Denemarken op het programma staat. In de halve finale kan Oranje Duitsland, Engeland, Zweden of Oekraïne treffen. Volgens OptaSports is de kans op het bereiken van de halve finale enorm groot: het statistiekenbureau dicht Oranje een kans van 48,6 procent toe. 

Ook van de titel mag worden gedroomd. In 8,5 procent van de door Opta berende gevallen kwam het Nederlands elftal als winnaar van het EK uit de bus. Frankrijk is met 19,6 procent topfavoriet, terwijl ook België (17,9), Spanje (12,9) en Duitsland (9,3 procent) tot de grootste favorieten behoren. Het Nederlands elftal maakt evenveel kans als Engeland (8,5 procent), terwijl Italië (8 procent), Portugal (5,8 procent) en Denemarken (3,8 procent) tot de outsiders behoren.

Oranje

gerelateerd