Tsjechen ambitieus: "Geen reden om bang te zijn voor Oranje"

25 juni 2021, 10:47

Tsjechië werkt vol vertrouwen toe naar de ontmoeting met het Nederlands elftal in de achtste finale. Petr Fousek, voorzitter van de Tsjechische voetbalbond, denkt niet dat zijn land zomaar verliest van het sterke Oranje, dat alle drie de groepsduels winnend wist af te sluiten.

De Tsjechen eindigden met vier punten op de derde plaats in poule D, waarin het won van Schotland en gelijkspeelde tegen Kroatië. In het slotduel kon het een nederlaag tegen Engeland hebben zonder dat er gevolgen aan verbonden waren. "We waren ijzersterk in de groepsfase en we plaatsten ons al na twee speelrondes voor de achtste finales", aldus Fousek in gesprek met Fotbal.cz. "Ik vind het een onmiskenbaar succes. Het wordt weleens als vanzelfsprekend beschouwd, maar de feiten spreken voor zich."

"Hoewel we uiteindelijk genoegen moesten nemen met een derde plaats, vind ik dat we het goed hebben gedaan. In de laatste wedstrijd tegen Engeland hadden we ook tijdens de tweede helft nog zicht op de eerste plaats", aldus de voorzitter, die zijn land niet in de underdogpositie duwt. "We hebben geen reden om bang te zijn voor de favoriet."

Het duel wordt komende zondag om 18.00 uur afgewerkt in de Hongaarse Puskás Arena. Tijdens het duel zal het stadion vol zitten met supporters uit Nederland en Tsjechië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen