Transferweekje: Atalanta jaagt op Nederlanders, Barça ruimt op

26 juni 2021, 12:00

Het EK draait op volle toeren, maar ook op de transfermarkt is het druk. Volgende week donderdag gaat de transfermarkt officieel open en kunnen de clubs hun selectie voor komend seizoen vorm gaan geven. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Atalanta wil Hollandse slag slaan

Atalanta shopte de laatste jaren al regelmatig in het Nederlandse spelerssegment en lijkt daar deze zomer een nieuw hoofdstuk aan te gaan geven. Volgens Voetbal International en het Algemeen Dagblad is de club uit Bergamo dicht bij het aantrekken van Teun Koopmeiners, die na een sterk seizoen bij AZ klaar lijkt voor een volgende stap. Mogelijk wordt hij ploeggenoot van Sven Botman. Atalanta wil volgens VI een clubrecord breken om de verdediger los te weken bij Lille. Atalanta bestaat al uit een grote groep Nederlanders. Zo staan Sam Lammers, Hans Hateboer, Marten de Roon én de Nederlandse Duitser Robin Gosens er onder contract. Ook Calvin Stengs staat volgens Italiaanse media op de verlanglijst.

ADO Den Haag moet verversen

Voor ADO Den Haag is het nieuwe seizoen afgelopen woensdag officieel begonnen. Trainer Ruud Brood nam deze zomer afscheid van liefst zeventien spelers die afgelopen seizoen nog het shirt van ADO droegen. Daarmee lijkt de uittocht nog niet voltooid. Onder meer Marko Vejinovic, Aaron Meijers en Daryl Janmaat staan nog op de loonlijst, maar het is volgens het Algemeen Dagblad gezien de financieel nijpende situatie van de club nog maar de vraag of zij ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gaan spelen. Voor spelers als Gianni Zuiverloon, Michiel Kramer en Nasser El Khayati waren er al geen middelen om een langere verbintenis aan te gaan. Mede daardoor is het ook nog onduidelijk of Thomas Verheydt komend seizoen in Den Haag speelt. De spits wil graag en heeft een aanbieding op zak, maar zet ADO voorlopig in de wachtkamer.

Barça moet verkopen

Het heeft er alle schijn van dat Lionel Messi zijn contract bij FC Barcelona gaat verlengen, maar daar staat wel tegenover dat de club afscheid moet nemen van andere sterkhouders. De Catalanen moeten noodgedwongen in de salarissen snijden, wat betekent dat er ook een aantal spelers verkocht moet worden die zwaar op de spelersbegroting drukt. In Spanje wordt er rekening mee gehouden dat Barça deze zomer iemand van de categorie Philippe Coutinho, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé moet laten gaan. Ook Konrad de la Fuente, Jean Clair Todibo, Neto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Martin Braithwaite, Miralem Pjanic en Sergi Roberto staan op de nominatie om verkocht te worden.

Strijd om Berghuis losgebarsten

Een ervaren buitenspeler die achttien doelpunten maakt en twaalf assists geeft per seizoen voor vier miljoen euro. Het is eigenlijk te bizar voor woorden dat nog geen club Steven Berghuis voor de gelimiteerde transfersom heeft opgepikt. Eerder werd al bekend dat Mark van Bommel Berghuis graag naar Wolfsburg wil halen, maar deze week werd dat volledig overschaduwd door zeer pikant nieuws vanuit Amsterdam. Ajax zou er namelijk interesse in hebben om Berghuis voor vier miljoen euro op te pikken bij de aartsrivaal uit Rotterdam. Een transferruzie dreigt echter, gezien Feyenoord plotseling het dubbele vraagt voor de captain. Berghuis zelf is momenteel op pad met het Nederlands elftal en heeft er nog niets over losgelaten. Heel Nederland is natuurlijk ontzettend benieuwd naar één ding: ziet de aanvoerder van Feyenoord dat zelf zitten?

Sancho bijna terug in Manchester

Sky Sports pakte deze week groots uit met het nieuws dat Manchester United en Borussia Dortmund het eens zijn over de transfersom. Het basisbedrag dat gemoeid zal worden ligt rond de negentig miljoen euro en kan nog oplopen met bonussen. Het is nu de beurt aan Sancho zelf om eruit te komen met Manchester United. Eerder stond Sancho ook al onder contract in Manchester, maar toen speelde hij voor de buurman, Manchester City. Daar zag hij te weinig perspectief op een doorbraak en via een omweg lijkt hij alsnog in de absolute top terecht te komen.

PSV jaagt bezem door selectie

Met Davy Pröpper en Marco van Ginkel haalde PSV al enkele versterkingen binnen, maar de blik is momenteel vooral gericht op het van de hand doen van spelers. Zo gaf het aan afscheid te willen nemen van Timo Baumgartl en Joël Piroe en Maximiliano Romero mag worden verhuurd. De Argentijn werd al gesignaleerd in Udine om een huurtransfer naar Udinese af te ronden, maar hij is inmiddels alweer teruggekeerd in Eindhoven. Wel lijken we snel nieuws te kunnen verwachten omtrent Baumgartl, die op huurbasis naar Union Berlin zal vertrekken. Piroe schijnt eruit te zijn met Swansea City, maar is in afwachting van een werkvergunning. Verder werd de kooptoptie in het contract van Bruma niet gelicht, waardoor hij gewoon terugkeert in Eindhoven.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen