Coach over 'beeldhouwen' Weghorst: "Hij moet bizar veel eten"

25 juni 2021, 13:17

Wout Weghorst heeft zich na een lange omweg in het Nederlands elftal geknokt. De spits werd pas laat profvoetballer en was bij FC Emmen en Heracles vooral lang en dun, maar heeft door de jaren heen veel spiermassa gekweekt. Zijn fysiektrainer Richard van Beek vertelt hoe hard Weghorst ervoor heeft moeten werken.

"We zijn Wout aan het beeldhouwen", aldus Van Beek in gesprek met Tubantia. "Hij is al heel ver, heeft ook een enorm uithoudingsvermogen. Zijn benzinetank is zo groot, dat hij kan blijven hardlopen. Nu proberen we nog meer kracht in zijn spieren te pompen. Hij moet daar veel voor doen, omdat hij geen genetische aanleg heeft om snel spieren te kweken. Maar dat is totaal geen probleem voor hem."

Weghorst heeft nog slechts een vetpercentage van zeven procent. "Daaronder moet hij niet komen, vet is nodig voor het herstel. Wout moet bizar veel eten, zo'n 3500 tot 4000 calorieën per dag. Dat zijn behoorlijke hoeveelheden rijst, pasta en groenten. Voor een fysiektrainer is het geweldig om samen te werken met jongens als Wout", aldus Van Beek over zijn hardwerkende pupil.

Weghorst brak op late leeftijd door bij FC Emmen en verdiende hij een transfer naar Heracles. Daar werd het onmogelijk geacht dat hij uiteindelijk een toptransfer naar AZ en later VfL Wolfsburg zou verdienen. In de Bundesliga was de aanvaller afgelopen seizoen liefst twintig keer trefzeker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen